Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/02/2016
Arhiva Zile si Nopti

Ieşenii, invitaţi la expoziţia de azalee si camelii de la Grădina Botanică

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ieşenii, invitaţi la expoziţia de azalee si camelii de la Grădina Botanică Share Ieşenii, invitaţi la expoziţia de azalee si camelii de la Grădina Botanică


Gradina Botanica organizeaza, in perioada 13 februarie – 13 martie 2016, expozitia dedicata colectiei de azalee si camelii. Acest eveniment deschide ciclul manifestarilor aniversare, dedicate implinirii a 200 de ani de la nasterea medicului Anastasie Fatu si a 160 de ani de existenta a gradinii botanice.

Colectia stiintifica prezentata reuneste cateva sute de exemplare de plante care se remarca prin cromatica, habitus si varsta de peste 40 de ani. Aranjamentele florale realizate cu multa sensibilitate de angajatii gradinii, sugereaza paradisul fragil al naturii, dar si adaptarile acestor specii de plante la conditii speciale de viata. Spatiul expozitional al serelor este pus in valoare si de alte specii exotice cu valoare decorativa deosebita: crotoni, ficusi, cicadee, arbori-umbrela, dracene, ferigi, marante, begonii, muscate, arborele de capsuni, mango, floarea flamingo, cactusi si plante suculente.

In acelasi spatiu inedit, 42 de artisti plastici din Iasi, dar si din alte orase, expun lucrari de arta vizuala sub genericul Inima, eveniment ajuns la a V-a editie.

Expozitia va fi deschisa zilnic, intre orele 9.00 – 16.00.

Pretul unui bilet este de 5 lei, iar pentru grupurile organizate este de 3 lei. Fotografiatul este liber.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută