Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/02/2016
Arhiva Zile si Nopti

Feeric face pasul spre lumea mare a modei

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Feeric face pasul spre lumea mare a modei Share Feeric face pasul spre lumea mare a modei


Feeric Fashion Days devine Feeric Fashion Week. Ca Paris, Londra sau New York.

Feeric Fashion Days devine în anul 2016 una dintre marile săptămâni ale modei din Europa. Turul de forță făcut de echipa festivalului în ultimii doi ani în marile capitale ale modei își arată în sfârșit roatele. O dată cu listarea în prestigiosul catalog Modem Online printre marile evenimente de modă din întreaga lume, Feeric Fashion Days devine Feeric Fashion Week, un nume predestinat evenimentelor grandioase de fashion.

Modem Online este publicația care centralizează activitățile celor mai însemnate evenimente de modă la nivel mondial. Apariția Feeric Fashion Week printre aceste evenimente impune și alinierea datei de desfășurare a festivalului în funcție de celelalte evenimente de fashion din întreaga lume. Prin urmare, Feeric Fashion Week va avea loc în 2016 între 19 și 24 iulie, la câteva zile după Paris Fashion Week și înaintea evenimentelor din Germania și Las Vegas. Imaginea săptămânii modei de la Sibiu va fi top-modelul internațional Catrinel Menghia, cea care apare și pe posterul de promovare al evenimentului.

Dimensiunea internațională a evenimentului provine din numeroasele parteneriate încheiate de-a lungul ultimelor luni de echipa de producție a festivalului cu alte evenimente similare din întreaga Europă. Primul pas a fost făcut la Paris, unde Bianca Popp, unul dintre designerii care participă constant în festivalul de la Sibiu a lansat o nouă colecție sub egida Feeric Fashion Week. Au urmat apoi un adevărat turneu în Roma, Milano, Novi Sad și Dubai iar rezultatele sunt excepționale.

În Milano au fost puse bazele unei viitoare colaborări cu cel mai important târg de creație vestimentară, WHITE. În baza acestei colaborări, designerii prezenți în cadrul Feeric Fashion Week vor avea ocazia să încheie contracte comerciale în cadrul WHITE alături de alți 500 de designeri din întreaga lume. De asemenea, Vogue Italia și-a arătat disponibilitatea pentru o colaborare legată de ediția de anul viitor a festivalului de la Sibiu.

Mitichi, președintele Feeric Fashion Week, a fost invitat la sfârșitul lunii octombrie la Serbia Fashion Week, alături de alți zeci de președinți de evenimente de modă din lume. Parteneriatul semnat de toți acești reprezentanți ai prestigioaselor săptămâni de modă deschid noi porți de colaborare în Los Angeles, Washington, Vancouver, Atena, Maastricht și chiar în Malta. „Am prezentat festivalul de la Sibiu multor persoane importante din lumea modei și au rămas uluiți că în România așa ceva este posibil. Conceptul prezentărilor individuale în spații neconvenționale ne-a transformat, după cum spunea vicepreședinta Alta Roma, Valeria Mangani, în cea mai creativă săptămână a modei din Europa. Iar imaginația noastră a fost extrem de apreciată iar parteneriatele încheiate în urma acestor vizite în străinătate vor însemna enorm în dezvoltarea Feeric Fashion Week”, spune Mitici, președintele FFW.

Lucrurile se schimbă nu doar în planul artistic al evenimentului ci și în ceea ce privește evenimentele conexe prezentărilor de modă. Ultimul parteneriat semnat de echipa Feeric Fashion Week este cu casa de producție Blitz Dubai, care va organiza toate evenimentele muzicale și afterparty-urile din ediția următoare a Feeric Fashion Week. În portofoliul acestei case de producție se află unele dintre cele mai renumite cluburi din Dubai, Blue Marlin, Nasimi Beach, The Act sau Level 41. DJ-i din aceste cluburi cunoscute în întreaga lume vor veni la Sibiu în timpul festivalului pentru evenimente special adaptate la un fashion week.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută