Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/02/2016
Arhiva Zile si Nopti

Menajeria de sticlă, în premieră la Point

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Menajeria de sticlă, în premieră la Point Share Menajeria de sticlă, în premieră la Point


POINT anunță premiera celui de-al doilea spectacol – Menajeria de sticlă, în regia Alexandrei Penciuc, o abordare complet nouă a cunoscutului text scris de Tennessee Williams.

Menajeria de sticlă este o călătorie care oferă posibilitatea de a revedea sau rescrie lucruri din trecut. Este ca o maşină a timpului care deschide un drum spre acceptare pavat de frică, blocaj şi neputinţă.  Este o căutare şi în acelaşi timp o confruntare. Niciunul dintre personaje nu poate exista fără celălalt dar în acelaşi timp, fiecare cere „acel ceva mereu amânat şi mereu aşteptat pentru care trăim”.

Totul este amintire.

 

Dacă ne-am putea întoarce, dacă am putea schimba ceva din trecut, sau dacă am putea să fim prezenţi când am lipsit. S-ar schimba cursul lucrurilor? În ce măsură ne putem controla amintirile? Ce s-a întâmplat cu adevarat? Care este unghiul cel mai potrivit  din care să priveşti cât să poţi merge mai departe?

Ce te obsedează? Cine te urmăreşte? Ce ascunzi? Eşti treaz?

 

Cine priveşte în afară, visează. Cine priveşte înăuntru, se trezeşte.” – C.G. Jung

Tu unde alegi să fii?

Din distribuție fac parte actorii Emil Măndănac, Ilinca Hărnuţ, Cătălina Moga, Mihai Smarandache.  Regia spectacolului este semnată de Alexandra Penciuc iar scenografia de Tudor Prodan.

 

“POINT te direcţionează natural spre un unghi proaspăt din care să priveşti lucrurile. Un spaţiu minimal, conceptual, visceral, un cadru provocator pentru a reinventa un text clasic şi a cauta  esenţa care duce cu atât mai mult spre personal şi intim: să-ţi aminteşti.” – Alexandra Penciuc

Menajeria de sticlă este cel de-al doilea spectacol marca POINT, după NSFW de Lucy Kirkwood, regizat de Horia Suru.

 

POINT este un spațiu destinat evenimentelor și acțiunilor culturale, un loc care incită, provoacă și inspiră atât artiștii cat si spectatorii, propunându-și să aducă împreună oameni interesați să expună și să dezbată creativ idei și având o direcție artistică clar trasată ce urmărește descoperirea și punerea în scenă a textelor noi în premieră în țara noastră sau revigorarea radicală a unor texte clasice, încurajându-se creațiile performative și interdisciplinare.

Mai multe despre POINT și despre reprezentațiile viitoare puteți afla accesând link-urile: www.facebook.com/pointarthub și www.whatsthepoint.ro

Programul reprezentațiilor pentru luna februarie:
Menajeria de sticlă
Vineri, 12 februarie, ora 21:30 – Avanpremieră
Sâmbătă, 20 februarie 21:30 – Premieră

NSFW
Duminică, 21 februarie, ora 20:00
Vineri, 26 februarie, ora 21:30

Parteneri: Tananana, Cinemagia, Observatorul Cultural, Orașul Meu, Liternet, Veioza Arte, Cooperativa Urbană, Yorick.ro, Urban.ro, Zile și Nopți, ProDrama.

 

_______________________

MENAJERIA DE STICLĂ

De Tennessee Williams
Regia: Alexandra Penciuc
Distribuția: Emil Măndănac, Ilinca Hărnuţ, Cătălina Moga, Mihai Smarandache
Scenografia: Tudor Prodan
Light design: Bogdan Gheorghiu

Traducerea: Ilinca Hărnuț
Durata: 1h30’, fără pauză

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută