Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/01/2016
Arhiva Zile si Nopti

Ce contează că ești mârlan tot anul dacă în „săptămâna iubirii” o prostești că ești altfel?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce contează că ești mârlan tot anul dacă în „săptămâna iubirii” o prostești că ești altfel? Share Ce contează că ești mârlan tot anul dacă în „săptămâna iubirii” o prostești că ești altfel?


Prins involuntar în vârtejul zilelor dragostei, pregătește-te să faci față asaltului lacrimogen al plușurilor roșii și bomboanelor în formă de inimioară.

Mda, dacă ați uitat, Valentine’s Day e aproape. Peste tot vom mirosi iubire… bine, în sensul că pe 14 februarie orice bădăran ce are o femeie alături își amintește că o iubește, amăgind-o cu o ieșire romantică la o cină pe care, evident… de ce ar organiza-o în multe alte zile dintr-un an?

Clișeic și defazat. Dragostea nu e un sentiment pe care să-l trăiești o zi pe an, ci o stare de care te bucuri permanent și care se reflectă în fiecare gest zilnic pe care îl faci pentru persoana de lângă tine. Un buchet de flori nu va înlocui comportamentul odios ce te caracterizează și nici nu te va face să pari vreun Don Juan cu aer bahluian la care aspiră fiecare femeie. Da, ai devenit un colecționar de trupuri. Știi totuși… gradul de testosteron nu se măsoară prin insectarul feminin pe care ți l-ai fotografiat în timp în minte! Dar nu-ți mai pasă. Te-ai obișnuit. Iar potențial există din plin.

Revenind… ne uniformizăm. În stiluri, crezuri și, mai nou… acțiuni. Unde ne e originalitatea care ne distinge? Există, cu siguranță, în stilul cu care reușim să dăm viață tendințelor. Doar că e atât de simplu să imiți, încât ajungi la un moment dat să nu te mai recunoști. Dă frâu liber sentimentelor într-o notă aparte, așa cum o făceai cândva, când singura ta plăcere era să-i vezi chipul radiind de zâmbetul pe care tu i-l ofereai. Iubirea vine la momentul potrivit. Fericirea nu e o competiție la care câștigat e cel care o atinge primul. Ea se formează în timp și e un cumul de trăiri intense, suferințe și dezamăgiri, lecții, experințe. Un shake pe care nu ai voie să-l ratezi pentru a nu-ți regreta alegerea atunci când va trebui să spui ”He/she’s the one!”.

Ah, și dacă e să ni-i amintim și pe cei care intră în depresie pentru că „vai, mă prinde Valentine’s Day singur, din nou…”, beți un shot. Două, trei sau câte vreți. De „relații” de-o zi vă puteți bucura un an întreg… însă dragostea adevărată vine doar o dată. Și nu. Nu durează 3 ani, așa cum se spune, ci atâta timp cât cei doi parteneri decid să se bucure unul de altul. Nu cu efort, ci cu patos și în sensul în care ne face fericiți.

Articol de: Alexandra Gugiuman

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută