Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/01/2016
Arhiva Zile si Nopti

City Cult

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii City Cult Share City Cult


12 oameni furioși @ Teatrul Național

din perspectiva regizorului

”Doisprezece oameni sunt încuiați într-o încăpere pentru a decide soarta unui alt om, judecat pentru patricid. Toate dovezile îl incriminează. Votul celor doisprezece jurați, privind vinovăția sau nevinovăția lui, trebuie să fie unanim.

Oare pot cei 12 să privească obiectiv acest caz? Oare toate faptele prezentate la proces s-au petrecut întocmai?

Oamenii devin reticenți atunci când sunt puși să admită că nu au înțeles pe deplin semnificația a ceea ce au văzut și au auzit. De fiecare dată când cineva încearcă să sugereze că au fost înșelați de aparențe sau că nu au dat importanță unor detalii semnificative, cel mai probabil, vor respinge afirmațiile făcute de acesta, le vor ignora și se vor agăța de opiniile lor anterioare cât de mult posibil. Una din puținele soluții este ca ei să mai arunce o privire asupra fiecărui amănunt.

Așa cum fiecare din cei 12 jurați ajung să se autocunoască, și noi începem să ne recunoaștem în fiecare dintre cei 12. Câteodată suntem nepăsători, câteodată prea radicali, sau prea puternic conduși de sentimente personale, câteodată facem lucrurile în grabă, câteodată luăm lucrurile așa cum ne sunt prezentate, fără a ne pune întrebări. Dar suntem și răbdători, cinstiți, dornici de a face dreptate și de a oferi ajutor.

”Este foarte greu să fii obiectiv. Vrei – nu vrei, prejudecata se strecoară pretutindeni și falsifică toate părerile.“ (Juratul nr. 8)”

– Tudor Lucanu

Joi 21 ianuarie

19.00

Teatrul Național ”Lucian Blaga”

 

Ghinga | Linia de producție @ Fabrica de Pensule

La insistențele unei învățătoare din comuna Ilva Mică, județul Bistrița-Năsăud, poetul Dan Coman acceptă să facă o vizită la școala din localitate pentru o întâlnire cu elevii clasei a cincea, cărora să le vorbească despre poezie. Spectacolul prezintă o relatare intimă, personală, din perspectiva poetului contemporan, despre întâlnirea poeziei de azi cu valorile și tradițiile neamului.

Vineri 15 ianuarie

19.00

Henri Barbusse 59-61

 

Hedda Gabler @ Teatrul Maghiar de Stat

Hedda, fiica unui enigmatic general aristocrat, se întoarce din luna de miere petrecută alături de soțul său George, un academic tânăr, energetic, dar nu foarte briliant, care a continuat să muncească în timpul vacanței. Faptul că Hedda este deja plictisită de căsătorie și de propria-i viață devine evident aproape imediat, la fel și faptul că plănuiește să o facă ceva mai interesantă. Regia este semnată de Andrei Șerban.

Sâmbătă 16 ianuarie

19.00

Emil Isac 26-28

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută