Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/01/2016
Arhiva Zile si Nopti

De multe ori m-am întrebat… oare dincolo de perfecțiunea ce ne inundă în fiecare zi monitoarele, care mai e viața noastră reală?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii De multe ori m-am întrebat… oare dincolo de perfecțiunea ce ne inundă în fiecare zi monitoarele, care mai e viața noastră reală? Share De multe ori m-am întrebat… oare dincolo de perfecțiunea ce ne inundă în fiecare zi monitoarele, care mai e viața noastră reală?


Te văd învăluită în mii de stări. Tresari la fiecare scâncet. Fiecare gând te frământă, dar… trebuie să-ți spun. Ești o sumă de trăiri și emoții adunate de-a lungul anilor în care ai râs și plâns, deopotrivă.

Așa suntem toți, de fapt. Ne e teamă. De multe. Printre care, chiar de a renunța la măști. De multe ori m-am întrebat… oare dincolo de perfecțiunea ce ne inundă în fiecare zi monitoarele, care mai e viața noastră reală? Da, vorbesc de cea în care nu trebuie să zâmbești forțat doar pentru că vezi un bliț aprins și nu pentru că nu ai vrea, ci pentru că ai sufletul sfărmat în sute de bucăți și pentru care nu ai găsit adezivul potrivit. Toată lumea e un zâmbet, atunci, de unde amărăciunea fețelor celor pe care zilnic îi întâlnim pe stradă, în mall-uri, cafenele, mai puțin în online, acolo unde toți exultă în petreceri, locuri excentrice și fericire?

Ne lipsește curajul. Ar fi mai bine să cădem pradă tentațiilor, decât suspinelor. Dar noi, nu… știi, mi s-a zis de multe ori că o femeie trebuie să fie puternică. Sub diverse forme și definiții. Dar de ce și-ar refuza acea doză de sensibilitate care o face feminină? Iarăși și iarăși, de la capăt… până ajunge în intimitatea ce îi oferă siguranța de a fi ceea ce e ea, cu adevărat: un suflet cald, răvășit într-un trup prea firav pentru a fi lovit de-atâtea ori. Și-abia atunci… când lacrimile înlocuiesc zâmbetul, ne dăm seama că sunt momente pe care le-am vrea retrăite în clipe fulgerătoare de o intensitate ce nu ne-ar face să ne temperăm zbuciumul care a declanșat simțurile fiorilor ce nu de puține ori m-au luat strâns de mână și mi-au spus `hai”, chiar dacă… ah, ce vremuri!

Noi adunăm clipe. Alții, colecționează trupuri. La urma urmei, viața ne-o fac propriile decizii. Nu e timp de regrete, pentru că nu ai fi știut nimic dacă nu ai fi încercat. Ți-ai format bagajul. Cu mai multe sau mai puține kilograme, e tot ce ai acumulat până acum. Deschide-l… nu ai să te sperii. Sau… e dezordine. Știu. Așa e și viața ta de azi. E ca o oglindă. Nu te-ai schimbat. Doar te-ai amăgit că ai făcut-o… însă ești la fel de bulversată ca acum câțiva ani în care porneai la un drum pe care îl știai greșit, dar în care ai simțit că ai trăit.

Și ți-a plăcut… de asta l-ai continuat și până azi. Îți place, chiar dacă nu recunoști… iar cu fiecare nou început, o lacrimă se transformă într-un nou zâmbet de încredere. Ești o sumă de sentimente, la urma urmei…

Articol de: Alexandra Gugiuman

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută