Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/01/2016
Arhiva Zile si Nopti

Rădăcina de bucsau de Ovidiu Nimigean

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Rădăcina de bucsau de Ovidiu Nimigean Share Rădăcina de bucsau de Ovidiu Nimigean


Rădăcina de bucsau este parcursul inițiatic al unui antierou perfect, un personaj ajuns într-un punct limită. Liviu eșuează atât în căsnicie, cât și în carieră, ajungând într-adevăr, precum spune titlul, asemeni celor sărmani și disprețuiți, care „n-au ca pâine decât rădăcina de bucsau“.

Boala și apropierea morții mamei completează scenariul unui prag de ratare, după care, pentru un hipersensibil ca acest nou Iov, nu poate urma decât iluminarea. Întoarcerea lui Liviu în casa părintească, pentru a-și îngriji mama, are rolul de a-i reconecta pe cei doi și de a forța astfel intrarea personajului într-un timp mitic, ca la începuturile lumii în care a fost aruncat cândva. Dragostea și moartea, cele două mari cordonate ale romanului, sunt aneantizate într-un final deschis, în care tot ce păruse cândva important piere și rămâne, ca unic reper, doar clipa prezentă.

Editura Polirom

Colecția Top 10+

Preț: 23 lei

 

Ovidiu Nimigean

Poet, eseist și publicist român. A absolvit în 1988 Facultatea de Filologie din Iași. Este membru, din 1998, al Uniunii Scriitorilor din România; membru, din 1999, al Asociației Scriitorilor Profesioniști din România; fondator și fost președinte al „Clubului 8” din Iași.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută