Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/11/2015
Arhiva Zile si Nopti

Pregătește-ţi tenul pentru iarnă

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Pregătește-ţi tenul pentru iarnă Share Pregătește-ţi tenul pentru iarnă


Iarnă, pielea se îngroaşă în mod natural pentru a se proteja de frig şi se exfoliază mai greu. Cum hidratarea este extrem de importantă, trebuie să îndepărtăm celulele moarte, ca acest tratament să fie eficient. Exfolierea trebuie să fie blândă, cu un scrub cu particule delicate, eventual amestecat cu puţin lapte de corp, care să topească uşor stratul de piele moartă şi să-i menţină hidratarea.

Băile de aburi sunt cele care te ajută să faci acest lucru foarte uşor şi fără să traumatizezi tenul. Dacă adaugi muşeţel, nalbă, tei sau gălbenele, baia de aburi va avea efect calmant. Dacă tenul este uscat, normal sau sensibil, înainte de acest tratament, aplică un pic de loţiune demachiantă. După baie, şterge faţă cu un tifon înmuiat în apă caldă.

Catifelează buzele

Sunt cele mai afectate pe timpul iernii, de aceea trebuie bine îngrijite. O dată pe săptămâna, dimineaţă, când te speli pe dinţi, freacă buzele puţin cu periuţa umedă, pentru a înlătura celulele moarte. Acest tratament stimulează circulaţia.

Hidratează intens

Toate cremele de corp hidratează pielea, însă acum ai nevoie de un produs puternic hidratant, care să conţină acid hialuronic, ingredient ce menţine mai mult timp apă în ţesuturi. În această perioada, orice tip de piele necesită o hidratare intensă.

Ce fulare, mănuși, caciuli se poartă în acest sezon?

Un fular gros, în culorile copilăriei şi o căciulă pufoasă alături de nişte mănuşi care parcă îţi zâmbesc la fiecare purtare, înseamnă să fii în formă absolută pentru această iarnă. Mănuşile au devenit un detaliu foarte important al ţinutelor „reci” la modă. Acest accesoriu a fost prezentat în cele mai diverse forme şi stofe. De exemplu, Boss ne oferă mănuşi lungi de tricot, într-o nuanţă cu haina. Haider Ackermann şi Kenzo au optat pentru pielea rigidă. Mănuşile lungi au intrat şi în colecţiile Marc Jacobs, Lanvin, Kenzo. În plus, au mai putut fi întâlnite mănuşi cu imprimeuri, precum şi articole cu inserţii de blană, tăieturi rotunde, dungi colorate. Balenciaga, Fendi, Kenzo, Lanvin, Haider Ackermann, Versace au optat pentru mănuşi în stil biker şi modele din imitaţie piele de reptilă.

Eşarfe

Eşarfe, fulare, baticuri, benzi – toate aceste accesorii au devenit de ceva vreme articole indispensabile din garderoba feminină. Diversitatea de eşarfe la modă poate fi văzută în prezentările Giorgio Armani, Bottega Venetă, Haider Ackermann, Jason Wu, Valentino, Balenciaga, Chanel, Ralph Lauren.

Mănuși de lână

Pentru zilele friguroase în care purtaţi ţinute casual sau sport mănuşile din lână organică căptuşite cu bumbac sau cele din caşmir sunt numai potrivite pentru că ţin palmele calde şi sunt foarte confortabile.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.