Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/11/2015
Arhiva Zile si Nopti

Interviu cu Andrei Drăgan Raduleț, organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu cu Andrei Drăgan Raduleț, organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu Share Interviu cu Andrei Drăgan Raduleț, organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu


L-am întrebat pe organizatorul Târgului de Crăciun din Piața Mare despre cele mai interesante produse pe care le puteți găsi în târg, dar și despre artiștii pe care-i veți putea admira pe scenă.

A.D. R.: Târgul de Crăciun din Sibiu se află la a noua ediție, asta înseamnă că este deja considerat tradițional și vizitatorii au anumite așteptări de la eveniment. Așteptările sunt atât pe latura păstrării elementelor familiare lor, dar își doresc în același timp să vadă în fiecare an ceva nou. Acest echilibru încercăm să îl păstrăm an de an și să ne ridicăm la așteptările vizitatorilor. Anul acesta avem o casă nouă pentru Atelierul lui Moș Crăciun, care arată ca scoasă din povești. De asemenea, avem și câteva căsuțe care compun Aleea Poveștilor. Sunt niște căsuțe în miniatură, care redau câte un fragment dintr-o poveste de frații Grimm. Cei mici deja le îndrăgesc și se bucură de ele.

Rep.: Calitatea produselor comercializate în căsuțe crește de la an la an. Cum ați făcut selecția pentru 2015 și de unde vin comercianții?

A.D. R.: Într-adevăr, calitatea produselor din Târg se îmbunătățește în fiecare an. Parcă anul acesta mai mult decât în anii trecuți. Ne bucură să vedem că se dezvoltă expozanți tot mai buni, care pun preț pe calitate și își doresc să facă ceva frumos. Și noi îi sprijinim în acest sens, pentru că le asigurăm un cadru organizatoric foarte bine pus la punct. Având în vedere că înscrierea și selecția expozanților se finalizează până în luna iulie, ei au mult timp la dispoziție să se pregătească. De asemenea, selecția o facem astfel încât să nu fie prea multe sau prea puține căsuțe cu produse similare. Asta creează concurență, care îi motivează să prezinte produsele cât mai frumos și să ofere o calitate tot mai ridicată. Expozanții vin din 22 de județe din țară și doi vin direct din Ungaria.

Rep.: Experiența târgului se dorește a fi una pentru toată familia, toate vârstele. Cum faceți să vă adresați și copiilor dar și bunicilor lor?

A.D. R.: A vizita Târgul de Crăciun din Sibiu cu familia este probabil una dintre cele mai frumoase experiențe pe care o poți avea în centrul Sibiului în această perioada a anului. Atracțiile pentru copii sunt numeroase și foarte îndrăgite de aceștia. Bunicii pot să se bucure și ei de atmosfera din Târg, de diversele căsuțe cu produse frumoase pe care le pot face cadou, dar și de bradul frumos împodobit sau de ieslea sculptată din lemn. Astfel de aspecte cred că sunt mai mult apreciate de persoanele mai în vârstă, care văd în această sărbătoare și latura sensibilă, nu doar cea de divertisment.

Rep.: Constant sunt organziate concerte și evenimente antrenante pentru public, nu doar în deschiderea Târgului. Ce invitați vom vedea în ediția aceasta, mai ales în decembrie?

A.D. R.: Din 2007 și până în prezent au urcat pe scena noastră aproape toți artiștii din România care au în repertoriu piese de Crăciun. Astfel am considerat că trebuie să trecem într-o nouă etapă, una firească – concentrarea atenției pe experiența vizitării Târgului, nu pe evenimente punctuale. Această etapă presupune conturarea unei imagini că oricând este un moment bun de a veni la Târg, nu doar când se întâmplă ceva pe scenă.

”DECORAȚIUNI DE CRĂCIUN ORIGAMI, PRODUSE DIN LAVANDĂ, O CUTIE CU O SELECȚIE DE BOMBOANE CU MARȚIPAN, CĂRȚI INTERESANTE PENTRU COPII, DECORAȚIUNI DE CRĂCIUN PENTRU TOATE GUSTURILE” – Andrei Drăgan Răduleț

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.