Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/11/2015
Arhiva Zile si Nopti

Seara Românească

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Seara Românească Share Seara Românească


Primăria Municipiului Bucureşti prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Alianţa Românilor din Cipru, va organiza în data de 21 noiembrie 2015, în Sala „Pavilion” din Nicosia, evenimentul cultural „Seara Românească”.

Alianța Românilor din Cipru este o asociație independentă, fără scopuri lucrative, ce urmărește cultivarea și promovarea spiritualității și tradițiilor țării noastre, organizând seri literare, conferințe, expoziții, seri românești pentru românii care trăiesc în Cipru, dar și pentru comunitatea cipriotă.

De-a lungul anilor, printre activităţile culturale organizate de Alianţa Românilor din Cipru se numără şi evenimentul „Seara Românească”, care a reuşit să prezinte întotdeauna un program folcloric de calitate cu solişti de renume, precum Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Mioara Velicu, Laura Lavric şi mulți alţii.

Ȋn acest an, în cadrul evenimentului, vor susţine un program artistic Maria Buză împreună cu taraful condus de George Pătraşcu şi Lavinia Goste alături de un grup de instrumentişti condus de dirijorul Marius Zorilă.

Proiectul face parte dintr-un amplu program de evenimente organizate în marile orașe ale Europei pentru comunitățile de români. Prin manifestările artistice cuprinse în cadrul acestui eveniment, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București își dorește să readucă aproape de rezidenții români din Nicosia aspecte ale vieții culturale tradiționale românești și să apropie cele două culturi.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.