Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/11/2015
Arhiva Zile si Nopti

Surâsul Albastru pentru copiii diagnosticați cu autism

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Surâsul Albastru pentru copiii diagnosticați cu autism Share Surâsul Albastru pentru copiii diagnosticați cu autism


Asociația Surâsul Albastru este însoțitorul copiilor care se confruntă cu o tulburare din spectrul autist.

Dacă mai aveam nevoie de o dovadă că Iașul este plin de oameni cu suflet mare, gata să se implice și să ajute, acum, după ce am cunoscut activitățile Asociației Surâsul Albastru, nu mai am nici un dubiu.

Asociația Surâsul Albastru este însoțitorul copiilor care se confruntă cu o tulburare din spectrul autist, în lunga încercare de a reclădi, din piese mici, un univers comun, din care noi toți facem parte.

Acum 10 ani, puteai trece prin viaţă fără să auzi de copii cu autism. Astăzi, e ceva neobişnuit dacă nu cunoşti unul.

Schimbarea percepției cu privire la autism

Oamenii sunt plini de tipare și de etichete și, dacă nu există cineva care să-i informeze, care să le ofere ocazia de a cunoaște lumea și în alte feluri, le este destul de greu să-și părăsească șablonul.

Misiunea Surâsului Albastru este să schimbe percepția la nivel de societate a ideii de autism asociată unei persoane condamnată pe viață, în autism – persoană specială cu posibilitatea de integrare și autonomie, care poate aduce contribuții comunității în care trăiește.

Activitățile Surâsului Albastru

La Surâsul Albastru vei găsi oameni dedicați care știu că munca lor contează. Vei găsi oameni pasionați și iubitori, respectuoși și profesioniști.

Copiii diagnosticați cu autism beneficiază de programe constante dedicate lor, de terapie ABA, logopedie, activități psihomotrice, terapie ocupațională, tot felul de activități de socializare, dar și intervenții la nivelul familiei din care provin, prin îndrumare, consiliere și workshop-uri.

Ajută și tu copiii cu autism

Dacă vrei să ajuți copiii de la Surâsul Albastru, o poți face în mai multe feluri. Te poți implica în calitate de voluntar sau poți alege să donezi. Iar dacă reprezinți o companie, te poți implica sponsorizându-le activitățile și ajutându astfel asociația să intervină în continuare într-un mod pozitiv în viețile acestor copii.

Utile: www.surasulalbastru.ro
Articol de: Ines Dumitriu

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută