Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/11/2015
Arhiva Zile si Nopti

Regăsește atmosfera Ieșilor de odinioară la Podu Verde

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Regăsește atmosfera Ieșilor de odinioară la Podu Verde Share Regăsește atmosfera Ieșilor de odinioară la Podu Verde


Restaurantul Podu Verde s-a deschis din dorința de a readuce în Iași atmosfera de odinioară, din mijlocul adunărilor boierești.

În secolul al XVIII-lea, Copoul sau Podu Verde, așa cum i se spunea în acele timpuri, era de departe cea mai frumoasă stradă a Iașului, mărginită de numeroase grădini elegante și de conace boierești. Vechea „uliță aristocratică a Copoului” se remarca prin eleganță și bun gust ce greu mai puteau fi găsite în alte zone ale orașului.

Aproape trei secole mai târziu, în anii 2015, atmosfera Ieșilor de odinioară revine într-un local rafinat ce te poartă înapoi în timp, în mijlocul adunărilor boierești.
Podu Verde – pentru iubitorii de bun gust

La Podu Verde îți va plăcea imediat ce intri pe ușă. Vei ajunge într-un loc luminos, amenajat cu mult bun gust, cu pereții albi și frumos pictați, cu mese cochete decorate cu aranjamente discrete din flori de toamnă.

Vei fi întâmpinat cu zâmbetul pe buze și condus la masa ta, acolo unde Chef Ciprian Feghiuș îți va așeza în față mâncăruri preparate cu măiestrie.
Chef Ciprian Feghiuș

Dacă sunteți fani ai emisiunilor de profil, este imposibil să nu-l recunoașteți pe Chef Ciprian Feghiuș. El a câștigat locul 3 în cel de-al doilea sezon Hell’s Kitchen România și este responsabil și de gustul distins al bucatelor de la Podu Verde.

Și, cum nici o masă boierească nu este lipsită de bun gust, fiecare platou ce va ajunge pe masa ta va fi și o operă de artă, căci bucătarilor de la Podu Verde le place să acordăm atenție gustului și văzului, deopotrivă.
File de mușchi de porc, recomandarea bucătarului
Recomandarea bucătarului este, de asemenea, și recomandarea noastră. Dacă ajungeți la Podu Verde, e musai să încercați o porție de file de mușchi de porc, însoțit de un piure aromatizat și un sos pe măsură.

De asemenea, tot în lista de recomandări ale Chef-ului mai este și pieptul de pui fraged, învelit într-o felie fină de bacon rumenit și un strat de mozarella, totul atent îmbinat cu gustul ciupercilor cu sos.

O adevărate desfătare a simțurilor!
Utile
Bd. Carol I nr. 27
Facebook: Podu Verde

Ines Dumitriu

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.