Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/11/2015
Arhiva Zile si Nopti

Mâncare indiană delicioasă

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Mâncare indiană delicioasă Share Mâncare indiană delicioasă


Se apropie postul Crăciunului, așa că mulți se vor vedea nevoiți să renunțe la multe preparate, ba chiar și la unele restaurante. Noi am încercat să ne întrebăm care sunt felurile de mâncare fără de care nu am putea trăi și ne-am dat seama destul de rapid că există doar un tip de bucătărie care ne-ar putea lipsi cu adevărat: cea indiană. Ei bine, la Indigo putem găsi preparate de post la fel de savuroase ca orice mâncare cu carne, așa că nu trebuie să ne întristăm.

Ba mai mult, datorită climatului tropical și subtropical al Indiei, legumele și condimentele se găsesc tot timpul anului, ceea ce se reflectă și în bucătăria indiană, în care preparatele vegetariene și vegane sunt preponderente față de cele cu carne. Iar ingredientele cele mai des întâlnite în curry-urile de post vă vor lăsa gura apă: linte de nenumărate feluri, năut, spanac, ceapă, usturoi, roșii, ardei dulce și iute și, evident, o groază de condimente ademenitoare. Dincolo de curry recomandăm și Daal Palak (Spanac cu linte galbenă) cu orez sau Legume kadai cu pâine indiană integrală. De fapt, recomandăm chiar toate mâncărurile din meniul lor vegan.

Însă nu dorim nici să diminuăm importanța preparatelor delicioase cu carne, așa că vă oferim și câteva sugestii cu care mergeți la sigur și în această zonă: faimosul Pui Tandoori sau Tikka, dacă vreți ceva clasic, Reshami kebab, adică cubuleţe de piept de pui marinat în caju, seminţe de pepene galben, ou și unt, dacă vă doriți o aromă cu adevărat specială, și neapărat o porție de Handi Gosht, care constă în miel preparat în sos apetisant de roșii cu usturoi, servit în vas tradițional Handi.

Evident, toate preparatele pot avea atât arome mai domoale, cât și mai picante, deci să nu vă temeți de ele.  Poftă bună!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută