Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/11/2015
Arhiva Zile si Nopti

Un troc diferit: mese calde în schimbul zâmbetelor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Un troc diferit: mese calde în schimbul zâmbetelor Share Un troc diferit: mese calde în schimbul zâmbetelor


Diana, Alexandru și Bogdan au pus pe picioare proiectul TROC și le oferă sprijin familiilor nevoiașe în schimbul zâmbetelor.

Atunci când spui „troc” te gândești la un schimb de produse. Rareori, te gândești că ai putea face troc și cu altceva decât obiecte; de exemplu, cu idei sau cu zâmbete.

Dar Diana Chiriță, Alexandru Horaicu și Bogdan Puiu, prin proiectul TROC, s-au decis să le ofere oamenilor nevoiași din comunitate mese calde și haine în schimbul unui zâmbet. La prima vedere, ai spune că nu este un troc win-win dar, dacă stai mai bine și te gândești, câți dintre noi chiar mai primesc zâmbete sincere sau vorbe venite din suflet?

Empatie față de oameni

Proiectul TROC este descris simplu: „a luat naștere din simpla empatie față de oamenii mai puțin norocoși din comunitatea noastră”. Cei trei prieteni își propun să fie un liant între oamenii care sunt dispuși să ajute și cei care au nevoie de ajutor.

O atenție deosebită o primesc copiii ce provin din familii defavorizate. Prin proiectul TROC, se dorește să se investească în educația acestor copii și să se achiziționeze periodic rechizite și alte materiale necesare.

Bani pentru Spitalul Copiilor

Cel mai mare proiect de strângere de fonduri marca TROC a fost Spitalul Copiilor. Cei trei prieteni au reușit să strângă 17 000 lei prin donații pentru pentru lucrări de modernizare care vor fi efectuate în Spitalului de Pediatrie „Sf. Maria“ din Iaşi.

Cei trei prieteni își propun să dezvolte și activități de voluntariat pentru îngrijirea medicală a oamenilor care nu-și permit să meargă la un medic specialist măcar o dată pe an.

Pie – make a kid smile

În această vară, Diana, Alexandru și Bogdan au inițiat o campanie foarte frumoasă și gustoasă. Aceștia și-au propus să împartă plăcinte copiilor nevoiași și să le aducă zâmbetul pe buze. Mulți voluntari și sponsori s-au alăturat proiectului. Aceștia au donat ingrediente pentru plăcinte sau chiar plăcinte deja gătite pentru ca cei trei să le ducă la destinatari.

Utile: www.facebook.com/facitroc

Articol de: Ines Dumitriu

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută