Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/11/2015
Arhiva Zile si Nopti

Sphero BB-8

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Sphero BB-8 Share Sphero BB-8


Acum câteva ediţii am discutat despre roboțelul Sphero. Ei surpriză! Acum vă prezint ultimul lor model inspirat din Războiul Stelelor.

May the Sphorce be with you

BB-8 este noul model Sphero modelat după roboțelul care-i va lua locul lui R2D2 în filmul Războiul Stelelor: Episodul 7. Este o copie în miniatură a drăgălașului roboțel, de la mișcare până la sunetele semnătură. Și dacă tot a venit vorba de mișcare, efectiv corpul său se rotește individual de cap cu ajutorul magneților (foarte cool!). Ce mai, este proiectat să fie un adevărat companion.

Funcţionalităţi

Ce poată să facă roboțelul? Poți să-l controlezi prin intermediul aplicației dedicată pentru mobil/tabletă sau să-l pui să patruleze prin cameră și să-ți furnizeze date din mediul său înconjurător (precum temperatura sau starea echilibrului său, detectând automat obstacolele din jur). În plus poți să-l faci să reacționeze prin mesaje predefinite (da/nu) sau prin emoții (bucurie/frică). Iar dacă asta nu ți se pare de ajuns, poți să-l controlezi și prin diverse mesaje vocale: de la atragerea atenției (Hey, BB-8!) până la ascunderea prin cameră (Watch out!).

Partea cea mai fidelă fanilor filmelor Star Wars vine de la posibilitatea înregistrării mesajelor video și transmiterea lor prin holograme direct din BB-8. Partea dezamăgitoare este că respectivele holograme sunt vizibile doar din aplicație cu camera foto/video (mai precis prin augmented reality). Bateria ține în jur de o oră (play time) și trebuie să ai grijă la terenul pe care-l expui: se murdărește mai ușor și se mișcă mai dificil pe teren accidentat.

Trăgând linie, BB-8 este cel mai apropiat și abordabil dispozitiv cu un potențial uriaș pentru a deveni asistentul tău geeky. Pur și simplu sunetele scoase de el îți vor pune de fiecare dată un zâmbet pe buze și Da! O să-l vrei și o să-l vrei acum!

Disponibilitate şi preţ

Preţul modelului BB-8 este de 149.99 dolari, dar partea cea mai tricky stă când vine vorba de disponibilitate: din cauza popularităţii sale, ba este sold out, ba revine în stoc. Dar dacă reuşeşti să pui mâna pe el, e un cadou numai bun de Crăciun, atunci când se lansează și ultimul episod.
Utile: http://www.sphero.com/starwars

Articol de: Alecsandru Grigoriu

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută