Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/11/2015
Arhiva Zile si Nopti

Povestea ochelarilor Cardboard fabricați în Iași

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Povestea ochelarilor Cardboard fabricați în Iași Share Povestea ochelarilor Cardboard fabricați în Iași


Pasionații de gadget-uri știu ce sunt ochelarii Cardboard. Ceea ce nu știu este că cei de la Idei3D sunt fabricați în Iași.

Pe Victor Chirilă l-am cunoscut acum mulți ani, când fiecare dintre noi avea cu totul alte preocupări decât în prezent. Este unul dintre oamenii care mi-au rămas în minte încă de la început, datorită abilității sale de a găsi tot felul de soluții, dar și datorită seriozității lui.

Prima întâlnire cu ochelarii Cardboard

Prima oară a văzut o pereche de ochelari Cardboard acum câteva luni, la Simplon România. Pentru cei ce nu știu, Simplon este un program intensiv ce oferă cursuri de programare unui număr limitat de participanți. Aici le-au fost prezentați ochelarii Cardboard iar lui Victor i-au plăcut atât de mult, încât și-a dorit să aibă și el o pereche.

Când a vrut să-i comande, a început aventura deoarece a constatat că toți ochelarii Cardboard de pe piață sunt fabricați în China, unii dintre ei cu reale posibilități de îmbunătățire.

De ce să nu fabricăm ochelari Cardboard chiar în Iași?

A profitat de cunoștințele pe care le are și, împreună cu fratele său, a pornit acest business. A identificat producători locali de materie primă și a construit primii ochelari Cardboard fabricați în România, cu materiale românești.

A luat legătura cu trend setteri relevanți și s-a apucat de promovare. La scurt timp, ochelarii Cardboard de la Idei3D au început să ajungă pe nasul pasionaților de gadget-uri din toată țara.

Despre elasticul din Vaslui

În Vaslui există o fabrică de elastic. Habar n-aveam. Probabil mulți oameni ca mine nu aveau habar. Însă Victor o știe. Și mai știe că, luând elastic de acolo pentru ochelarii săi, va ajuta măcar un angajat să-și păstreze locul de muncă.

Până la urmă, nu totul este despre profit și despre cifre de afaceri. Uneori, mai este și despre a da înapoi comunității care te-a sprijinit.

Victor vorbește cu mândrie despre ideea lui, de a lucra cu materiale românești. Nu vrea să fie un simplu reseller, ci să fie cel care vine cu o contribuție la economia locală, oricât de mare sau mică ar fi asta.

Utile: www.idei3d.ro
Articol de: Ines Dumitriu

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută