Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/11/2015
Arhiva Zile si Nopti

În spatele unui bărbat puternic se află…

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii În spatele unui bărbat puternic se află… Share În spatele unui bărbat puternic se află…


Filosofăm excesiv, dacă e să mă întrebi. Știu, cad deseori în capcană. În fiecare dintre noi stă un filosof sau psiholog. Pentru alții, căci, uitându-ne în adâncul nostru, n-am putea conștientiza niciodată dezordinea interioară ce ne apasă deseori. Doar pentru că e mai simplu să ne uităm la alții. Citeam zilele trecute cum că „în spatele unui bărbat puternic nu stă o femeie fără job, care merge în cluburi, pe la mall-uri și nu stă pe la terase…”. Hmm… cu alte cuvinte, stă o măicuță, probabil. Bullshit. În spatele unui bărbat puternic stă cine vrea el. Femeie sau bărbat. Un bărbat nu devine puternic odată cu femeia de lângă el și nicidecum peste noapte. Ea doar îl completează.

Dar… ce înseamnă, de fapt, un bărbat puternic? Fiecare are propria definiție, acceptată în parte. Ce ne place nouă e neplăcut altora și tot așa, însă să ajungem să clasificăm cine și cum stă în spatele cui și în funcție de ce, pare depășit azi. Dacă e să mă întrebați, bărbatul stă în spatele femeii, nu invers. În viață și în pat. Pentru că așa e firesc. Femeia e cea care are nevoie de protecție, nu invers. Sensibilitatea o face specială, nicidecum slabă, pentru că femeia e cea care cere afecțiune sporită.

Dar, ne îndepărtăm… întotdeauna, în spatele unui bărbat puternic se află familia. Iar singura chestie feminină e genul substantivului „familie”. Prima care îl formează, care îl sprijină, care îl face „om mare” și îl pregătește să-și deschidă sufletul și celei care va prelua din aceste îndatoriri firești pe care orice părinte le are pentru puiul lor. Sau, în spirit de glumă, aș zice că în spatele unui bărbat puternic se află o femeie trasă după el.

Istețimea femeii nu se naște între patru pereți și nici nu sporește odată cu numărul de cafele băute la terase sau ieșiri în club. Cunosc cazuri în care femeia a optat să fie casnică (deci, jobless). Și-a găsit hobby-uri sau nu. Dar e un sprijin enorm și reciproc pentru bărbatul pentru care și-ar da și viața. De ani de zile. Și nu uită să se distreze. Împreună! Așa cum le fac pe toate… nu putem arăta cu degetul. Dar ne place să o facem, fără a ne reaminti cine suntem noi, de fapt. Cu trecut, cu tot, atâta timp cât oglinda nu ne „scuipă”, ci ne spune respectuos „bună dimineața”. Nu ne punem nici țolul în cap, dar nici emblema de mare doamnă sau domn.

Suntem noi înșine, fără să pozăm în personaje de poveste de care niciodată nu am fost atașați în viața reală.

Știți… și bărbații pot fi de decor. Nu doar femeile…

Articol de: Alexandra Gugiuman

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută