Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/10/2015
Arhiva Zile si Nopti

Teatrul Vienez de Copii – Conferința „Teatrul în educație” Cluj-Napoca 2015

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Teatrul Vienez de Copii – Conferința „Teatrul în educație” Cluj-Napoca 2015 Share Teatrul Vienez de Copii – Conferința „Teatrul în educație” Cluj-Napoca 2015


O iniţiativă public-privată pentru introducerea teatrului în şcoli

Teatrul Vienez de Copii, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, UBB Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Palatul Copiilor Cluj organizează în data de 14 noiembrie 2015 conferința „Teatrul în educație” în Sala Auditorium Maximum în intervalul 10:00 – 13:00. 

Conferința propriu-zisă va fi urmată de ateliere de formare oferite unui număr de 60 de cadre didactice din Cluj-Napoca (abordarea creativă a procesului de predare prin jocuri și tehnici teatrale) la Palatul Copiilor.

Ideea introducerii teatrului în școli este vizată de către toți organizatorii, din motive specifice,  care au un numitor comun: stimularea minții, trupului și sufletului copiilor, printr-o educație flexibilă și plurivalentă. „Folosind metode de pregătire lingvistică, tehnici de respiraţie şi exerciţii de ritm, atenţie, memorie, improvizaţie, lucru în echipă, copiii învaţă să fie mai încrezători în ei înşişi şi să interacţioneze unii cu alţii, să-şi dezvolte expresia lingvistică şi fizică, într-o atmosferă de auto-descoperire. Teatrul combină atât de multe lucruri… Dar cel mai important este faptul că teatrul te face să te simţi viu.” – Sylvia Rotter, Președinte și fondator al Teatrului Vienez de Copii.

Eveniment desfășurat sub Patronajul Doamnei Ministru Federal al Educației și Femeii din Austria, Gabriele Heinisch-Hosek, și al E.S. Ambasador al Republicii Austria la București, Gerhard Reiweger și cu sprijinul BCR.

 

14 noiembrie / ora: 10:00

Auditorium Maximum

Emmanuel de Martonne 1

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută