Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/10/2015
Arhiva Zile si Nopti

City Cult

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii City Cult Share City Cult


Requiem Parastas

Un spectacol artistic profund revine la Opera Națională

”Requiem Parastas pentru soliști, cor și orchestră” este o operă de inspirație neoclasică și este considerată cea mai importantă lucrare a compozitorului Marțian Negrea, precum și o operă fundamentală a muzicii românești, aflată la intersecția inedită dintre tradiția veche românească și tradiția europeană cultă. Fiind interzis de cenzură, Requiem Parastas a fost prezentat pentru întâia oară în fața publicului pe 14 decembrie 1990, la Filarmonica din Cluj-Napoca.

Un sfert de secol mai târziu, opera lui Marțian Negrea revine la Cluj, cu aceeași originalitate și profunzime, alături de o distribuție de înaltă ținută: soprana Irina Săndulescu Bălan, mezzosoprana Sorana Negrea (invitată), tenorul Cristian Mogoșan, basul Cristian Hodrea și dirijorul Gabriel Bebeșelea, sub bagheta căruia se vor afla Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Caracterul deosebit al operei este dublat de scopul nobil al evenimentului ce va avea loc duminică, 1 noiembrie, ocazie cu care toate donațiile colectate vor fi oferite pentru construcția Catedralei Martirilor și Mărturisitorilor Secolului XX, din Piața Cipariu, Cluj-Napoca. Biletele spectacolului pot fi achiziționate de la Agenția teatrală (Piața Ștefan cel Mare, nr 14, de luni până vineri, în intervalul orar 11-17, cu pauză între 14-15) și online, de pe site-ul biletmaster.ro.

Duminică 1 noiembrie / ora 18.30

Opera Națională Română / P-ţa Ştefan cel Mare 24

 

Jazz Konzert @ Kulturtage

Ediția din acest an a Zilelor Culturii Germane va avea o abordare mai actuală a culturii germane, aducând cultura mai aproape de tinerii vorbitori de limba germană şi nu numai. De aceea, în cadrul proiectului, suntem invitați cu toții la un concert de jazz al unor trupe excelente din Berlin și Viena, Holler My Dear și Marina and the Kats.

Sâmbătă 31 octombrie / ora 19:00

Auditorium Maximum / Emmanuel de Martonne 1

 

Sânge / Proiecție KineDok @ Casa TIFF

Pentru unii oameni din Rusia contemporană, donarea sângelui este singurul mod de a face bani, statul plătind 850 de ruble pentru o jumătate de litru de sânge, echivalentul a 15 EURO.  Filmul Alinei Rudnitskaya ilustrează circuitul vieții prin oameni și prin sângele lor, urmărind un centru mobil de donare a sângelui ce traversează orașele mici ca un circ ambulant. 

Joi 5 noiembrie / ora 20.00

Universității 6

 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută