Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/10/2015
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul Național de Teatru Independent 2015

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul Național de Teatru Independent 2015 Share Festivalul Național de Teatru Independent 2015


În perioada 2 – 8 noiembrie 2015, Bucureștiul devine scena principală a teatrului independent din România. Timp de o săptămână, Festivalul Național de Teatru Independent va prezenta cele mai bune producții independente din țară.

Festivalul Național de Teatru Independent – ediția a 3-a (FNTi3), avându-l ca director artistic pe Vlad Logigan și organizat de Fundația Godot, își propune să aducă în prim plan spectacolele de calitate din zona independentă, subliniind necesitatea existenței și susținerii acestui fenomen teatral în România. Programul FNTi3 va reuni producții din București, Sibiu, Iași, Cluj, Oradea, Timișoara și Baia Mare, care vor putea fi urmărite atât în Godot Cafe – Teatru cât și în spațiile partenere din capitală: Teatrul Luni de la Green Hours, Unteatru, Teatrul de Artă Bucureşti, Teatrul Elisabeta, În Culise ( La Scena)Centrul de Teatru Educațional Replika, Teatrul Arte dell’ Anima și Teatrul Coquette.

Ediția de anul acesta va prezenta atât spectacole ce participă la concurs, cât și montări din București sau din țară aflate în OFF ( în afara selecției de jurizare). Distincțiile acordate de către juriul festivalului, format din Ana Ciontea, Alexandru Mâzgăreanu și Monica Andronescu, vor fi oferite în cadrul Galei de Închidere a Festivalului din data de 8 noiembrie. Acestea vor avea ca scop principal susținerea în plan profesional a tinerilor artiști și dezvoltarea viitoarelor proiecte ale acestora. De asemenea, Constantin Cojocaru, directorul onorific al festivalului, va oferi la rândul său un premiu în cadrul festivității de închidere.

Festivalul va găzdui trupe din toată țara, având o selecție de 36 de spectacole,  iar astfel, pe parcursul a șapte zile, publicul va avea ocazia să ia parte la cea mai mare manifestare națională a teatrului independent. Aceste evenimente vor fi subsumate scopului FNTi3 de a crea un mediu de comunicare între artiștii independenți din întreaga țară.

Programul complet al festivalului cat si informatii despre spectacole si bilete pe fnti.ro.

Proiect cultural finanțat de Administratia Fondului Cultural Național și Centrul Cultural al Municipiului București ARCUB

 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută