Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/10/2015
Arhiva Zile si Nopti

Toamna Muzicală Clujeană

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Toamna Muzicală Clujeană Share Toamna Muzicală Clujeană


O conferință pentru toți amatorii de muzică clasică 

Săptămâna trecută vă anunțam că a început Toamna Muzicală Clujeană, unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale de muzică clasică din România.  Programul festivalului implică o ofertă muzicală eclectică, concertele fiind diverse atât din punct de vedere cronologic cât și compozițional și interpretativ.

Iar dacă în numărul trecut vă recomandam o serie de concerte din cadrul evenimentului, acum vă povestim despre un eveniment special, o conferință-dezbatere susținută de Lasse Thoresen despre muzica clasică în spațiul scandinav: George Enescu, Béla Bartók și spațiul cultural scandinav: receptare, conexiuni și interferențe. Lasse Thoresen este unul dintre cei mai apreciați compozitori contemporani, ale cărui lucrări se concentrează pe o transformare modernă a tradițiilor muzicii folk provenite din diferite culturi. În momentul de față predă compoziția la Academia de Muzică de Stat a Norvegiei, axându-se pe compoziție clasică, muzică electro-acustică și sonologie, aria lui de expertiză fiind vastă și captivantă. Așadar, conferința sa va fi, cu siguranță, o experiență unică, participanții având ocazia să discute cu una dintre cele mai interesante minți din muzica clasică contemporană.

 

Când: 13 octombrie / ora 11:00

Unde: Academia de Muzică “Gheorghe Dima”

Info: www.filarmonicatransivlania.ro/tmc

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.