Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/10/2015
Arhiva Zile si Nopti

Întâlnirile Internaționale de la Cluj

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Întâlnirile Internaționale de la Cluj Share Întâlnirile Internaționale de la Cluj


Trei spectacole pe care nu ar trebui să le ratați în week-end

În numărul trecut vă spuneam că e pe cale să înceapă cea de-a V-a ediție Întâlnirilor Internaționale de la Cluj, festivalul organizat pentru promovarea dialogului internațional prin teatru și inițierea şi realizarea de colaborări culturale în spațiul național și internațional. Ediția de anul acesta se axează pe celebrarea spiritului tânăr și a multiculturalității și descoperirea diversității artistice teatrale în Europa modernă, iar noi ne-am hotărât să vă recomandăm câteva reprezentații pe care vrem neapărat să le vedem.

În week-end-ul acesta se vor juca o grămadă de piese interesante, dar nouă ni s-a pus pata pe trei dintre ele, în mod special. Sâmbătă vrem să participăm la două spectacole. Primul, Vertij, este o poveste “despre abisul uman, despre spațiul și timpul mereu în schimbare, despre raportul omului cu lumea înconjurătoare”. Piesa ilustrează senzația tulburătoare pe care sigur am simțit-o toți în momente grele, când am avut impresia că totul ne scapă de sub control, și o reprezintă printr-un spectacol inedit, plin de muzică, dans și expresivitate. În aceeași zi se joacă si UbuZdup!, o reprezentație bazată pe opera lui Alfred Jarry, considerat precursorul mișcărilor de dadaism, suprarealism și futurism. Piesele sale despre Ubu au revoluționat lumea teatrului prin modul în care au prezentat societatea și prin natura lor crudă, excesivă. Duminică nu trebuie ratat American Dream, un spectacol care invită publicul la înțelegere, solidaritate și responsabilitate într-o lume divizată profund datorită unor criterii arbitrare și intolerante, bazate pe superioritatea imaginată a unei națiuni sau a alteia. Aveți, deci, de unde să alegeți. La teatru cu noi!

 

Când: 6 – 11 octombrie

Unde: P-ța Ștefan cel Mare 2-4

Info: www.teatrulnationalcluj.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută