Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/10/2015
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete ”Puck”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete ”Puck” Share Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete ”Puck”


Cea de-a 14-a ediție vă așteaptă cu spectacole atât pentru cei mici cât și pentru cei mari

Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete “Puck” revine anul acesta cu o serie de spectacole dedicate amatorilor de teatru de păpuși, dar și cu un număr considerabil de conferințe, dezbateri și ateliere de creație. Teatre de păpuși din Moldova și Ungaria se vor alătura celor românești pentru patru zile de evenimente culturale și creative, care vor începe cu cu spectacolul Școala lui Habarnam din data de 12 octombrie.

Cu un număr total de 13 reprezentații pentru copii, cei mici vor trăi patru zile de excepție. Iar după cum ziceam mai sus, programul de anul acesta va include și evenimente adresate adulților, mai exact două spectacole prezentate în premieră la Cluj. Spectacolul nonverbal pentru adulţi al Teatrului de Animație Țăndărică din București, Adunarea Păsărilor, va fi reluat la aproape 20 de ani de la prima punere în scenă, în regia lui Cristian Pepino. Piesa readuce în actualitate tema căutării unui sens şi a probelor cu care se confruntă, pe acest drum, umanitatea.

Fereastra este un spectacol interactiv realizat de Compania de Teatru Syncret din Iași. Sub formă de animaţie de tip outdoor, evenimentul se adresează unui public larg și pune accentul pe spontan. Tema spectacolului are ca sursă de inspiraţie cultura etniei rrome şi explrează artistic motive sale tradiționale, motive cu trimiteri metaforice la situația rromilor din ziua de azi, la problemele de integrare socială ale etnicilor rromi într-o lume europeană în care principiile valorice se amestecă deseori cu preconcepţii şi subiectivităţi. 

Programul complet al festivalului poate fi vizualizat pe www.teatrulpuck.ro la secţiunea Festival.

 

Când: 12 – 15 octombrie

Info: www.teatrulpuck.ro

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.