Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/10/2015
Arhiva Zile si Nopti

City Cult

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii City Cult Share City Cult


Bienala Internațională de Ceramică

Festivalul de ceramică care inovează arta contemporană 

Un eveniment adesea trecut cu vederea, Bienala Internațională de Ceramică de la Cluj este un adevărat festival al artei ceramice care adună în același loc unii dintre cei mai apreciați artiști din domeniu. Exprimarea artistică prin ceramică este o formă de artă în continuă creștere în lume, în ultimii ani fiind considerată unul dintre cele mai importante domenii artistice moderne. Astfel, bienala este organizată cu scopul de a schimba mentalități învechite, de a pune accentul pe contextul contemporan și de a prezenta diversitatea conceptelor și tehnicilor folosite în domeniul inovativ al ceramicii contemporane.

A doua ediţie a Bienalei Internaţionale de Ceramică Cluj reprezintă o acţiune sinergică a unei serii de evenimente culturale simultane care, pe lângă componenţa artistică, vizează un dialog intercultural precum şi un act de educaţie culturală în domeniul artelor vizuale. Ediţia 2015 cuprinde şase expoziţii de artă ceramică, un târg al meșterilor olari, proiecții de filme documentare despre ceramică, workshop-uri, conferințe, dezbateri publice şi alte evenimente, toate acompaniind evenimentul principal: competiția internaţională pentru care un renumit juriu internaţional va premia cele mai bune lucrări a peste 100 de artişti din 37 de ţări. 

Dacă sună interesant (noi credem că da) dar nu știți de unde să începeți, în cadrul evenimentului se vor organiza vizite ghidate și workshop-uri între 9 octombrie și 3 noiembrie. Vă puteți înscrie prin telefon (+40.746.105973) sau email (clujceramicsbiennale@gmail.com).

8 – 30 octombrie

www.clujceramicsbiennale.com

 

Apolodor @ Teatrul Național 

Spectacolul crează o hartă muzicală a călătoriilor pinguinului lui Gellu Naum. Oamenii se confundă cu animalele, animalele cu oamenii, iar muzica transportă publicul în alte părți ale lumii. Apolodor implică o grămadă de distracție, povești interesante, interacțiuni cu publicul și bineînțeles, muzica genială a Adei Milea. 

Duminică 11 octombrie / ora 20:30

Teatrul Național

Piața Ștefan cel Mare 2-4

 

The Bittersweet Legacy of Communism in Romania. Reflections (III): On Tour @ Muzeul de Artă

Expoziția reprezintă rezultatul final al unor schimburi de experiență dintre fotografi români și olandezi care s-au întâlnit pentru a explora modul în care artiștii născuți după revoluție privesc evenimentul și consecințele sale, dilemele cu care se confuntă aceștia și, cel mai important, care a fost şi este rolul artistului într-o societate oprimată.

8 – 11 octombrie

Muzeul de Artă

Piața Unirii 30

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.