Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/09/2015
Arhiva Zile si Nopti

Întâlnirile internaționale de la Cluj

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Întâlnirile internaționale de la Cluj Share Întâlnirile internaționale de la Cluj


Teatrul Național Cluj-Napoca a anunțat cea de-a V-a ediție a festivalului organizat pentru promovarea dialogului internațional prin teatru și inițierea şi realizarea de colaborări culturale în spațiul național și internațional. 

”Cea de-a cincea ediție a Întâlnirilor Internaționale de la Cluj, intitulată Europa Noastră, deschide teatrul clujean înspre marile întrebări care străbat moștenirea socio-culturală comună țărilor europene de astăzi, prin prisma confruntărilor constructive ale tinerelor generații de regizori și actori cu generația experimentată a artiștilor teatrului românesc. Încercând constant să se redefindească în decursul secolelor XX și XXI, arta teatrală a oglindit mereu problemele identitare europene, precum și răspunsurile latente ale multiculturalității cotidiene. Întâlnirile din acest an vă invită, așadar, la celebrarea spiritului tânăr și la descoperirea diversității artistice teatrale sub semnul Europei noastre comune.” – Teatrul Național Cluj-Napoca

Numeroși directori de festivaluri internaționale de teatru și-au anunțat prezența, din țări precum Italia, Portugalia, Spania, Serbia și Turcia. Alături de aceștia, diverse personalități culturale din țară, cum ar fi Lucian Boia, Marcel Iureș, Marina Constantinescu sau Ion Caramitru, vor participa și ele la spectacolele și dezbaterile propuse în această ediție a festivalului.

Publicul va putea urmări spectacole produse de Teatrul Național Cluj-Napoca, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul Maghiar de Stat Cluj și Teatrul „Aureliu Manea” Turda.

 

6 – 11 octombrie

P-ța Ștefan cel Mare 2-4

www.teatrulnationalcluj.ro

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.