Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/09/2015
Arhiva Zile si Nopti

Programul eXplore festival #10 – Bucharest International Contemporary Performance Festival

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Programul eXplore festival #10 – Bucharest International Contemporary Performance Festival Share Programul eXplore festival #10 – Bucharest International Contemporary Performance Festival


PERFORMANCES

Data

Ora

 

Locatie

 18.09

19:30

DON’T RECOGNIZE ME | Hanna Hegenscheidt (DE)

WASP

 19.09

19:30

DON’T RECOGNIZE ME | Hanna Hegenscheidt (DE)

WASP

 24.09

19:30

0003_AFTERTASTE | Simona Deaconescu (RO), avanpremiera

WASP

 25.09

19:30

0003_AFTERTASTE | Simona Deaconescu (RO), avanpremiera

WASP

 26.09

19:30

ALL US STARS | Solveig Thoroddsen (IS)

WASP

 27.09

19:30

0003_AFTERTASTE | Simona Deaconescu (RO), premiera

WASP

 03.10

19:30

ESTE CORPO QUE ME OCUPA | Joao Fiadeiro (PT)

WASP

 07.10

19:30

M.E.L.T.-MOTION, EMOTION and LATERAL THINKING | Valentina de Piante (RO) avanpremiera

WASP

 09.10

19:30

M.E.L.T.-MOTION, EMOTION and LATERAL THINKING | Valentina de Piante (RO) avanpremiera

WASP

 10.10

19:30

EXPLICIT CONTENT | Sergiu Matis (RO)

WASP

 11.10

19:30

M.E.L.T.-MOTION, EMOTION and LATERAL THINKING | Valentina de Piante (RO) premiera

WASP

 17.10

19:30

CONTINUED PROJECT | João dos Santos Martins (PT)

WASP

 22.10

19:30

BODY OF GRACE | Valentina de Piante (RO)

WASP

 23.10

19:30

BODY OF GRACE | Valentina de Piante (RO)

WASP

 24.10

19:30

SYMPOSIUM | Elisabeth B. Tambwe (AT)

WASP

 25.10

19:30

SYMPOSIUM | Elisabeth B. Tambwe (AT)

WASP

 29.10

19:30

THE POINT | Anne Juren (AT)

WASP

 30.10

18:30

ROOM D | Roel Heremans (BE)

WASP

 

19:00

ROOM D | Roel Heremans (BE)

WASP

 

19:30

ROOM D | Roel Heremans (BE)

WASP

 

20:00

ROOM D | Roel Heremans (BE)

WASP

 

20:30

THE UNISON | Cecilia Lisa Eliceche (AR/BE)

WASP

 31.10

18:30

ROOM D | Roel Heremans (BE)

WASP

 

19:00

ROOM D | Roel Heremans (BE)

WASP

 

19:30

ROOM D | Roel Heremans (BE)

WASP

 

20:00

ROOM D | Roel Heremans (BE)

WASP

 

20:30

THE UNISON | Cecilia Lisa Eliceche (AR/BE)

WASP

Biletele se pot rezerva la adresa contact@waspmagazine.com. Pretul unui bilet este de 20 lei. Studentii la facultatile de profil dar si elevii liceului de coregrafie vor beneficia de intrare gratuita la evenimente, in limita locurilor disponibile.

GROWASP – Workshops & Coaching Projects

GROWASP – Ground for Research and Orientation este un program intensiv de educatie si formare culturala in domeniul artelor performative contemporane initiat de WASP Studios in parteneriat cu Asociatia 4Culture. Programul cuprinde workshop-uri, invitati speciali, prezentari periodice, sesiuni de feedback, oportunitati de formare in Bucuresti si strainatate, rezidente artistice si acces la productii nationale si internationale.

Programul isi propune sa traseze noi perspective tinerilor cu sau fara studii de specialitate, in dorinta de a-i introduce in contextul international al performance-ului contemporan, oferindu-le sesiuni de pregatire in domenii care nu sunt accesibile in sistemul de educatie institutional.

Perioada

Workshop

 16.09.2015 – 19.09.2015

 Hanna Hegenscheidt | Klein Technique

 28.09.2015 – 02.10.2015

 Joao Fiadeiro | Real Time Composition

 29.10.2015 – 02.11.2015

 Gigi Caciuleanu | Contemporary Dance

 05.11.2015 – 15.11.2015

 Martin Sonderkamp | Coaching project

 01.11.2015 – 15.11.2015

 Valentina de Piante | Feldenkreis Technique

 15.10.2015 – 20.10.2015

 Simona Deaconescu | DIMAP#3

 09.11.2015 – 13.11.2015

 Judith State | Contemporary Fusion

 16.10.2015 – 15.11.2015

 Andreea Capitanescu & guests| Coaching Project

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiect cultural finanţat in cadrul Programului cultural ESTI BUCURESTI, prin ARCUB si Primaria Municipiului Bucuresti.

Parteneri: Goethe Institut Bucuresti, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Portugaliei prin Institutul Camões, REAL Atelier / Joao Fiadeiro, Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, Asociatia 4Culture si Life Long Burning.

 

Platforma X

Platforma X este un program de rezidente care sprijina noua generatie de artisti vizuali din Europa in cercetarea si elaborarea unor proiecte interactive, new si trans-media. Curatoriata de Olivia Nitis si Ciprian Ciuclea, cea de-a doua editie a Platformei X se desfasoara in perioada 4 Septembrie – 15 Noiembrie si include expozitia unor lucrari noi ale artistilor aflati in rezidenta, prezentari publice, workshop-uri, instalatii si performance-uri ale artistilor invitati.

Artist / Grup

Lucrare

 Smaranda Gabudeanu, Livia Radulescu,
Iulia Sima, Larisa David(RO)

Niciun mar timp de o luna,

instalatie interactiva

 Emil Ivanescu_TACTIC & Cote (RO)

Body_less / Etienne and the Mini Doppler,
instalatie medicala interactive

 Harry Sanderson (UK/DE)

Display Mode: Transparent,
instalatie video

 Abel, Carlo si Max Korinsky (DE)

Body Scans,
instalatie interactive

Platforma X 2015 incurajeaza analiza corpului ca limita, incercând sa raspunda la intrebari legate de limitele corpului, gândit ori abstract, in relatie cu concepte actuale, precum decorporalizarea, avatarurile sale in era tehnologiei digitale, anticorporalitatea, productia si reprezentarea limitelor de control ale acestuia, corpul receptor versus corpul generator, corpul absent, corpul individual si corpul colectiv. (Olivia Nitis si Ciprian Ciuclea)

 

Eveniment

 Corporalitate si limite, prezentare publica de Cosmin Haias

 Cântece pentru un viitor mai bun, prezentare publica de Matei Bejenaru

 Prolongatie corporala prin gest mediat tehnologic, workshop de Catalin Cretu

Ciprian Ciuclea, performance-instalatie 

Elana Katz, performance si conferinta 

Platforma X este un proiect cultural realizat in co-productie 4Culture, WASP — Working Art Space and Production, Tangaj Dance si Life Long Burning, cu sprijinul programului Cultura 2007 — 2013. Parteneri: NOD makerspace, Experimental Project. Sponsor: Robofun. Un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN) si Ministerul Culturii.

 

LABO PRIX JARDIN D`EUROPE

Labo Prix Jardin d’Europe este un format flexibil, dezvoltat de reteaua LLB pentru a creste vizibilitatea si mobilitatea artistilor, precum si circulatia lucrarilor produse de acestia. In cadrul eXplore festival 2015, Asociatia 4Culture gazduieste Labo Prix Jardin d`Europe, combinând o serie de activitati specifice LLB: prezentarea unor lucrari sprijinite in cadrul programului Dance Works!, prezentari finale ale unor rezidente, organizarea unor editii de Critical Practice sau Teachback si intâlnirea anuala a retelei LLB.

Life Long Burning  este un proiect finantat de Programul Cultura al Uniunii Europene, dedicat sprijinului sustinut al dansului si artelor performative contemporane europene si popularizarii acestora in rândul publicului larg. Este implementat pe o perioada de 5 ani (1 Iulie 2013 – 30 Iunie 2018) de o retea profesionista si larg raspândita de asociatii de dans, companii si case de productie: 4Culture (RO), CCN Montpellier (FR), Cullberg Ballet (SE), DanceWeb (AT), Veem House for Production (NL), Lokomotiva (MK), Station (RS), Tala Dance Center (HR), Uferstudios (DE), Ultima Vez (BE), Workshop Foundation (HU), Work Space Brussels(BE).

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiect cultural finanţat in cadrul Programului cultural ESTI BUCURESTI, prin ARCUB si Primaria Municipiului Bucuresti.

 

FOREIGN BODIES

Foreign Bodies este un proiect initiat de Asociatia 4Culture in cooperare cu Stiftelsen WEE-Scavetta/Kipperberg Foundation (Norvegia) si Reykjavik Dance Festival (Islanda) care se desfasoara in perioada Decembrie 2014 – Aprilie 2016 in Bucuresti/Ro, Oslo/No si Reykjavik/Is si include ateliere, coaching project-uri, conferinte, rezidente, productii si prezentari de dans si film. Proiectul este dezvoltat in jurul conceptelor de ‘corp strain’ si ‘periferie’ si a luat nastere din dorinta partenerilor de a contribui cu expertiza lor internationala la imbunatatirea mobilitatii artistice intr-un context in care migratia este vazuta ca un important fenomen social. Conceptul de ‘periferie’ este tratat din perspectiva proiectului geografic si economic, ca o influenta asupra dezvoltarii anumitor grupuri in cadrul societatii, precum si a accesului pe care il au acestea la educatie si cultura.

Detaii despre proiect: www.foreignbodies.eu

Proiect finantat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul României, in cadrul programului pentru Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul Patrimoniului Cultural European.

FAMILY ARTS PROJECT

Family Arts Project este o initiativa a coregrafului Valentina de Piante care isi propune sensibilizarea publicului larg asupra rolului educatiei prin arta si a importantei adaptarii discursului artistic la evolutia continua a societatii si mai ales a celor mai tineri actuali si viitori spectatori. Conceput ca parte a unui program amplu de educatie artistica, in parteneriat cu diferite organizatii si institutii din Bucuresti, proiectul va cuprinde ateliere dedicate copiilor si familiei, prezentari si conferinte.

Programul urmareste educarea unor generatii care isi pastreaza si cultiva inteligenta corporala, creativitatea si curiozitatea specifice copilariei, generatii care intra de la cele mai fragede vârste in contact cu tehnologia si au nevoie de unelte si strategii inteligente de pozitionare si relationare in societate, de corpuri si minti indraznete.

Family Arts Project este un proiect initiat de Valentina de Piante in parteneriat cu Asociatia 4Culture, WASP – Working Art Space and Production, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica ”Ion Luca Caragiale”, Liceul de Coregrafie ”Floria Capsali”.

Proiect cultural finanţat in cadrul Programului cultural ESTI BUCURESTI prin ARCUB si Primaria Municipiului Bucuresti.

 

Web: http://exploredancefestival.ro

Facebook: https://www.facebook.com/exploredancefestival

Trailer: https://vimeo.com/139178967

Fbk event: https://www.facebook.com/events/1641073392817058

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.