Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/09/2015
Arhiva Zile si Nopti

0003_AFTERTASTE in coregrafia Simonei Deaconescu va avea premiera în cadrul eXplore festival #10

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 0003_AFTERTASTE in coregrafia Simonei Deaconescu va avea  premiera în cadrul eXplore festival #10 Share 0003_AFTERTASTE in coregrafia Simonei Deaconescu va avea  premiera în cadrul eXplore festival #10


Spectacolul 0003_AFTERTASTE in coregrafia Simonei Deaconescu va avea  premiera în cadrul eXplore festival #10

eXplore festival – Bucharest International Contemporary Performance Festival și WASP Studios au deosebita plăcere de a vă invita în datele de 24, 25 și 27 septembrie 2015, de la orele 19.30 la avanpremiera, respectiv premiera performance-ului 0003_ AFTERTASTE. 

Ce s-ar întâmpla dacă ai descompune o secundă din viața ta în nanosecunde? Este posibil să-ți lași gândurile suspendate în spațiu și timp, călătorind cu viteze diferite în direcții aleatorii?

Aftertaste este un spectacol instalație în care corpul devine neformat, destratificat și dezarticulat, alcătuit din milioane de particule în continuă mișcare, lăsând o impresie de eternă reîntoarcere. Poate fi harta unui delir, un spectacol fără început și fără sfârșit, construindu-se și deconstruindu-se neîncetat.

Două dansatoare într-o supra-realitate guvernată de reguli aleatorii se depersonalizează, lăsând memoria colectivă să circule înainte și înapoi, una către alta și amândouă către aparatele de captat sunet. Informația este generată și transformată la infinit. Ca să reușească să vadă lumea trebuie să oprească lumea.

Simona Deaconescu este un coregraf emergent cu studii în dans și regie de film. În 2014 a primit bursa danceWEB, oferită de rețeaua Life Long Burning. Este directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, cunoscut pentru spectacolele “0001|Fabrica de Vise” și “0002|Birdville”, filmul de dans “Silent Places”, Bucharest International Dance Film Festival, Dance Film Platform și co-producător al Plaformei X. Simona este interesată de tehnologia corpului în mișcare, dezvoltând programe interdisciplinare de formare profesională ca D.I.M.A.P. (Direcții inovatoare în multimedia și arta performativă) în cadrul GROWASP și dezvoltându-și în mod constant propria metodă și tehnică de dans (the floating body), ca pedagog pentru profesioniști și amatori. Spectacolele sale au fost prezentate în București, Cluj, Craiova, New York și Istanbul, iar filmul de dans “Silent Places” a fost proiectat în peste 20 de festivaluri din Europa, SUA și Asia.

Coregrafie: Simona Deaconescu

Suport dramaturgic: Krõõt Juurak

Sound Design: Denis Bolborea

Compoziție vizuală: Carmen Tofeni

Performeri: Simona Dabija, Diana Spiridon

Producător: Tangaj Dance Collective

Co-producători: 4Culture, WASP-Working Art Space and Production

Aftertaste face parte din proiectul cultural Camera 0003_Linii de fugă, co-finanțat de AFCN (Administrația Fondului  Cultural Național) și finanțat în cadrul Programului cultural EȘTI BUCUREȘTI, prin ARCUB și Primăria Municipiului București.

Biletele se pot achizitiona din  reteaua www.iabilet.ro, la pretul de 20 lei,

Vimeo: https://vimeo.com/139818020           

Facebook event: https://www.facebook.com/events/491750541000815

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.