Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/09/2015
Arhiva Zile si Nopti

Litografiile lui Salvador Dali expuse în cinci biserici fortificate

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Litografiile lui Salvador Dali expuse în cinci biserici fortificate Share Litografiile lui Salvador Dali expuse în cinci biserici fortificate


”Drumul lui Salvator Dali prin bisericile fortificate” a fost deschis în 12 septembrie la Cetatea cu Basilica Sf. Mihail din Cisnădioara. O expoziție itinerantă cu 40 de litografii originale din ”Biblia Sacra”, semnate de Salvator Dali, va fi prezentată în cinci biserici fortificate – Cisnădioara, Cisnădie, Avrig, Cârța și Cincșor.

Litografiile au fost puse la dispoziția Bisericii Evanghelice de către colecționarul germman Thomas Emmerling, care a și vorbit despre litografii.

”Aceasta este semnată în două rânduri de către artist. Prima dată a fost semnată pe placa de tipărire, se vede și data, 1964, și apare și o a doua semnătură după tipărire. A semnat cu o culoare aurie, un simbol al suprarealismului său. Putea foarte bine să semneze cu un pix albastru, însă a vrut să transmită un simbol, un mesaj”, a spus colecționarul Thomas Emmerling.

Cele cinci locații în care se pot vedea litografiile lui Salvador Dali sunt cetățeile din Cisnădioara (din 12 septembrie) și Cisnădie, Palatul Brukenthal din Avrig, mănăstirea cisterciană din Cârța și biserica fortificată din Cincșor.

Vizitarea în cele cinci locații se poate face cu un singut bilet, achiziționat o singură dată, în valoare de 20 de lei pentru adulți și de 10 lei pentru elevi și studenți.

Biletele se găsesc la locațiile expozițiilor, dar și la Casa Luxemburg din Piața Mică.

Programul de vizitare diferă la fiecare locație: între orele 17-18 la Cisnădioara; 10-13 la Cisnădie; 14-18 la Avrig și între orele 10-18 la Cârța și Cincșor. Posesorii de Transilvania Card beneficiază de gratuitate.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.