Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/08/2015
Arhiva Zile si Nopti

MYO – controlează-ți prezentările prin gesturi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii MYO  – controlează-ți prezentările prin gesturi Share MYO  – controlează-ți prezentările prin gesturi


Acum poți să-ți sincronizezi prezentările în funcție de gesturile pe care le faci fără să repeți zile în șir ca Steve Jobs.

Myo este o brățară electronică dedicată antebrațului ce-ți detectează mișcările mușchilor acestuia și le transformă în comenzi pentru prezentarea sau aplicația pe care o ai deschisă.

Practic, faci un gest, Myo iți citește comportamentul mușchilor și îl asociază cu o comandă predefinită; astfel poți da la slide-ul următor printr-un simplu avânt de palmă sau prin atingerea degetelor.

Funcționalități

Cu MYO poți să configurezi gesturile pe care vrei să le faci și să le mapezi pe taste sau combinații de taste de pe tastatura ta.

Sunt 5 tipuri de gesturi care pot fi recunoscute: pumn/fist, adiere stânga/wave left, adiere dreapta/wave right, degetele îndepărate/fingers spread și dublă atingere/double tap.

MYO este compatibil din start cu aplicații precum Microsoft Powerpoint, MacOS Keynote, Prezi, Google Slides sau Adobe Acrobat Reader. Mai mult, poți să exporți setările în script-uri predefinite (Connector Scripts) și să le folosești și cu alte aplicații.

Market și suport pentru dezvoltatori

MYO nu este dedicat doar prezentărilor. În cadrul site-ului poți avea acces la marketplace-ul propriu unde poți instala aplicații pentru fel și fel de scenarii; cum ar fi să-ți controlezi muzica din propria locuință, să joci Minecraft fără tastatură/mouse sau dacă ești pasionat de tehnologie… să controlezi kitul tău de Arduino.

Mai mult decât atât, dezvoltatorii de produse software pot crea propriile lor aplicații prin intermediul platformei dedicate. MYO Developer oferă de la documentații și tutoriale până la SDK.

Disponibilitate și preț

MYO este disponibil chiar acum și poate fi cumpărat de pe site-ul producătorului Thalmic (https://www.thalmic.com/myo/) la prețul de 199USD.

Vine în două versiuni (alb și negru) și poți să-i cumperi accesorii extra cum ar fi un adaptor bluetooth suplimentar. MYO este compatibil atât Windows/Mac cât și iOS/Android.

Articol de: Alecsandru Grigoriu

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută