Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/08/2015
Arhiva Zile si Nopti

Ciclaton: 660 de km pe bicicletă în scop caritabil

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ciclaton: 660 de km pe bicicletă în scop caritabil Share Ciclaton: 660 de km pe bicicletă în scop caritabil


În perioada 2-6 septembrie se desfăşoară cea de-a doua ediţie a ciclaton, organizată de fundaţia ADEPT Transilvania.

Circuitul complet al ciclaton 2015 va începe și se va încheia în sibiu și va trece prin 11 orașe, printre care mediaş, sighişoara, târgu mureş, cluj napoca, deva şi alba iulia. Festivitatea de final va avea loc în parcul sub arini din sibiu. Timp de 5 zile, participanţii vor străbate pe bicicletă un traseu de 660 de kilometri şi vor trece prin 11 oraşe, pentru a susţine una dintre cele 5 cauze educaţionale înscrise: „dă-ţi pasiunea mai departe!”, parte din programul educaţional ”ajungem mari” al asociaţiei lindenfeld, “de-a arhitectura”, “grow”, parte a programului şcoala de valori, “impact”, program al fundaţiei noi orizonturi şi “zburd” al asociatiei roi. Evenimentul este susţinut de orange romania şi htc, ca parteneri strategici.

Pentru fiecare dintre cele 5 cauze pedalează atât ciclişti de anduranţă (selectaţi pentru a parcurge traseul integral), cât și temerari (cei care aleg diverse segmente de traseu pe care să pedaleze). La cea de-a doua ediţie ciclaton s-au alăturat 30 de ciclişti de anduranţă, un număr dublu faţă de cel de la ediţia din 2014. Cicliştii temerari care vor participa au alocate până la 30 de locuri disponibile, pentru fiecare segment. Ciclaton 2015 porneste din sibiu, și se vor face popasuri la medias și sighișoara. A doua zi de ciclaton numără 136 de kilometri, în drum spre cluj napoca. Profilul zile este unul vălurit și adună aproape 1000 de metri de urcare. În a treia zi de ciclaton, startul se da dis-de-dimineata: 146 de kilometri de pedalat prin frumoasele peisaje transilvanene. 

”Suntem convinşi că educaţia este principalul mod prin care putem aduce o schimbare in comunitatea din care facem parte”, _ Cristi Gherghiceanu, Președinte Fundaţia ADEPT Transilvania.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută