Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/08/2015
Arhiva Zile si Nopti

Quartfest 2015

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Quartfest 2015 Share Quartfest 2015


Din punct de vedere al evenimentelor culturale, vara lui 2015 s-a dovedit a fi una extrem de prolifică, clujenii iubitori de frumos, de artă și cultură fiind răsfățați cu o mulțime de evenimente menite să le încânte privirile, respectiv auzul. Sfârșitul verii aduce la Cluj un eveniment muzical așteptat de pasionații de muzică clasică, jazz și coveruri, Quartetfest, mai exact festivalul dedicat cvartetelor de coarde din România. Astfel, în perioada 28 – 30 august în Parcul Central Cluj, cu începere de la ora 19.00 vor concerta cvartete românești cunoscute la nivel național și internațional. QuartFest este primul festival din România și printre puținele din Europa, cunoscut pentru ideea de a uni cvartetele de coarde și a promova muzica de cameră într-o manieră inovatoare atât de apreciată de publicul nostru. La cea de a doua ediție a festivalului, organizatorii și-au propus să își încânte publicul prin prezența cvartetelor: Grazioso (Targu-Mureș), Eufonia String (Cluj-Napoca), Vates Quartet (Cluj-Napoca), Arpeggione (București), Artes Quartet (Iași), Chromatic (București), Four Seasons (Cluj-Napoca), Napocensis (Cluj-Napoca) Rua (Cluj-Napoca) și împreună cu acestea să creeze un spectacol inedit pentru melomani.

 

28 – 30 august

Clădirea Casino

Parcul Central Cluj 

19.00

Detalii:

www.facebook.com/timposibil

 

„QuartFest este primul festival dedicat în totalitate cvartetelor de coarde din România şi unul dintre foarte puținele festivaluri de acest gen din Europa Centrală şi de Est.”

 

ATI_Organizatori Quartetfest

 

 

MUZICĂ PENTRU SUFLET

 

Accesul la spectacole este liber, QuartFest dorind să aducă oamenii de toate vârstele cât mai aproape de muzica de cameră, care, deși nu vorbește prin cuvinte, spune suficient prin muzicalitatea și armonia sunetului. Tinerii, alături de iubitorii de jazz, vor avea ocazia să audieze melodiile consacrate genurilor într-o manieră nouă, în acorduri de vioară, violă și violoncel.

 

ORGANIZATORI

 

Quartetfest este organizat de Asociația TEATRUL IMPOSIBIL, o organizație non-guvernamentală, fără scop patrimonial, înființată în Cluj-Napoca în 2003, care are ca scop promovarea culturii românești prin organizarea sau sprijinirea de manifestări teatrale, plastice, audio-vizuale şi alte manifestări culturale, în vederea stabilirii unui dialog între cultura românească şi valorile europene şi universale. 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută