Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/08/2015
Arhiva Zile si Nopti

Caravana Metropolis 2015 în Piața Mică din Sibiu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Caravana Metropolis 2015 în Piața Mică din Sibiu Share Caravana Metropolis 2015 în Piața Mică din Sibiu


După ce a înregistrat un număr de 25 000 de spectatori la Arad, Timișoara și Brașov, Caravana Metropolis – Cinema în aer liber merge la Sibiu în Piața Mică.

Pentru informații detaliate și programul filmelor, stă la dispoziție site-ul caravana.metropolisfilm.ro

" "

În perioada 18 – 23 august 2015, de marți până duminică, de la ora 21:30, vor fi proiectate 6 filme de autor, utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m², și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

Intrarea este liberă.

Iată cele 6 filme din selecția oficială a Caravanei Metropolis:

Marți, 18 august, ora 21:30

  1. DOUĂ ZILE, O NOAPTE/ DEUX JOURS, UNE NUIT, r. Luc și Jean-Pierre Dardenne, cu Marion Cotillard în rolul principal, care a fost nominalizată la premiul Oscar pentru interpretarea în acest film, cu premiera în selecția oficială de la Cannes în 2014. O tânără soție și mamă lucrează într-fabrică, dar este nevoită să ia o pauza de la locul de muncă. În timpul absenței sale, colegii ei își dau seama că pot acoperi orele ei de lucru lucrând puţin mai mult. Pentru aceasta, conducerea fabricii le propune un bonus de 1000 euro pentru toţi lucrătorii, dacă vor fi de acord ca postul Sandrei să fie desfiinţat.

Miercuri, 19 august, ora 21:30

  1. DE CE EU, r. Tudor Giurgiu. Filmul spune povestea lui Cristian (Emilian Oprea), un tanăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. Cristian investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie.

Joi, 20 august, ora 21:30

  1. FORCE MAJEURE/ TURIST, r. Ruben Ostlund – Un certain regard Jury Prize la Cannes 2014, nominalizat la European Film Awards pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor.: Un tată care-şi petrece vacanţa într-o staţiune din Alpi îşi abandonează soţia şi cei doi copii în faţa unei avalanşe care se dovedeşte ulterior a fi una controlată. Gestul său de laşitate îi va schimba însă pentru totdeauna relaţia cu familia.

Vineri, 21 august, ora 21:30

  1. BĂTRÂNUL DE 100 DE ANI CARE A IEȘIT PE FEREASTRĂ ȘI A   DISPĂRUT, r. Felix Herngren, nominalizat la Audience Award la European Film         Awards, este cel mai apreciat și vândut blockbuster suedez din ultimii ani. Neaşteptata          poveste a unui bărbat în vârstă de 100 de ani care decide că nu-i prea târziu s-o ia de     la capăt. Mulţi ar crede că îl aşteaptă aventura vieţii, dar această călătorie nu este prima pentru Allan Karlsson: se împlineşte un secol de când provoacă prăpăd în lume, iar acum e gata să se dezlănţuie din nou.

Sâmbătă, 22 august, ora 21:30

  1. TEORIA ÎNTREGULUI/ THE THEORY OF EVERYTHING, r. James Marsh, cu Eddie Redmayne în rolul principal, laureat al premiului Oscar pentru cel mai bun actor. Filmul descrie relaţia dintre Stephen Hawking şi soţia sa, Jane. Cei doi s-au cunoscut pe vremea când erau studenţi la Cambridge în anii ’60, exact în vremea în care viitorul mare om de ştiinţă începea să sufere consecinţele afecţiunii care l-a paralizat, forţându-l să trăiască într-un scaun cu rotile şi să se exprime cu ajutorul unui computer.

Duminică, 23 august, ora 21:30

  1. ORĂȘELUL ALANDALA/ FIDDLESTICKS, r. Veit Helmer – o comedie         pentru întreaga familie, dublată în limba română, pentru spectatorii de-o șchioapă,         laureată a Premiului Publicului la Zurich Film Festival, în competiție la Cinekid ICFF.   Copiii şi bunicii reuşesc să transforme un orăşel din Europa într-un loc al invenţiilor şi al recordurilor. Maşina de gunoi devine fabrică de biciclete, o macara devine         rollercoaster şi totul pare posibil atunci când imaginaţia nu mai are limite.

Caravana Metropolis – Cinema în aer liber este cel mai mare cinematograf în aer liber din România, cu peste 200 000 de spectatori în cele trei ediții.

Un eveniment Asociația Culturală Metropolis, acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Sibiu, sponsori AXN și AVON, parteneri media Prima Tv și Kiss Fm.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută