Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/08/2015
Arhiva Zile si Nopti

SORIN ITU – RALIUL SIBIULUI

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii SORIN ITU – RALIUL SIBIULUI Share SORIN ITU – RALIUL SIBIULUI


”LA SIBIU VOM VEDEA CEI MAI BUNI PILOȚI DIN CAMPIONATUL NAȚIONAL DE RALIURI” – INTERVIU CU SORIN ITU, ORGANIZATORUL RALIULUI SIBIULUI

R.: Cum ați gândit probele de anul acesta? Cum ați stabilit echilibrul între ce-și doresc piloții și ce vrea publicul?

S. I.: Anul acesta Raliul Sibiului va fi o etapă care se va desfășura complet pe asfalt. Este greu să schimbi o tradiție și o etapă care era celebră tocmai pentru probele de macadam, dar ținând cont de duritatea traseului am făcut această trecere. Am găsit un numitor comun, Transfăgărășanul, care reprezintă o provocare pentru piloți și locul unde spectatorii pot vedea un spectacol total pentru că avem programate acolo patru probe speciale și multe alte surprize. Publicul este un element foarte important în succesul unui eveniment și sper că am reușit să îmbinăm celemai spectaculoase elemente pentru a-l atrage la Sibiu în perioada 20 – 23 august.

R.: Iubitorii raliului spun că Transfăgărășanul este cea mai spectaculoasă proba. Dumneavoastră care vi se pare?

S. I.: Așa cum s-a văzut în 2014, la Sibiu Rally Challenge, cel mai spectaculos drum din România este o provocare pentru toată lumea. Cu siguranță așa va fi și anul acesta și credem că poate deveni una dintre cele mai spectaculoase probe pe asfalt din lumea raliuri. Din punctul de vedere al publicului speciala de la Păltiniș are un farmec aparte și faptul că se desfășoară și în nocturnă este un plus. Avantajul este că spectatorii au acces la ambele probe fiind programate în zile diferite.

R.: Ce trebuie să știe publicul referitor la siguranță, acces și program? Spuneați, de curând, că unul dintre obiectivele principale este să atrageți cât mai mulți spectatori.

S. I.: Într-adevăr obiectivul nostru este să atragem cât mai mulți spectatori, dar în același timp ca aceștia să urmărească în siguranță un eveniment auto. Tocmai de aceea am respectat toate elementele de siguranță impuse de regulamentele Federației Române de Automobilism Sportiv și de particularitățile unei competiții de acest gen. De asemenea, vrem să rugăm toți spectatorii să respecte indicațiile comisarilor și a jandarmilor de pe traseu pentru ca acest eveniment să se desfășoare în condiții de siguranță deplină.

R.: Cum a apărut ideea Sibiu Classic Challenge?

S. I.: Anul trecut am pornit cu ideea de a organiza un festival al sporturilor cu motor și nu doar o simplă etapă din Campionatul Național de Raliuri. Ne-am gândit să atragem la start piloți din toate disciplinele, iar mașinile istorice au un farmec aparte. Suntem încântați că în parteneriat cu Retromobil Club România am reușit să organizăm prima cursă de regularitate sportivă din România și sper ca în viitor să vedem cele mai frumoase “bijuterii” pe patru roți la Sibiu.

R.: Câte echipe vom vedea la startul competiției? Ce piloți de renume vor sosi la Sibiu?

S. I.: Cu siguranță la Sibiu vom vedea cei mai buni piloți din Campionatul Național de Raliuri, dar vor fi și invitați din alte țări cu tradiție în lumea sporturilor cu motor. Transfăgășanul este un magnet pentru pasionații de curse și sunt sigur că notorietatea evenimentului va crește în fiecare an și asta va atrage nume mari la start.

”AM REGÂNDIT PUȚIN EVENIMENTUL ȘI L-AM TRANSFORMAT ÎNTR-UN FESTIVAL DEDICAT SPORTURILOR CU MOTOR, IAR MODELUL ESTE FESTIVALUL VITEZEI DE LA GOODWOOD, CARE CU SIGURANȚĂ ESTE CEL MAI SPECTACULOS. IDEEA PENTRU URMĂTORI ANI ESTE SĂ ATRAGEM LEGENDE DIN LUMEA SPORTURILOR CU MOTOR CARE VOR ACCEPTA PROVOCAREA DE A CUCERI TRANSFĂGĂRĂȘANUL ȘI SUNT SIGUR CĂ VOM REUȘI ASTA”_ SORIN ITU

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută