Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/08/2015
Arhiva Zile si Nopti

Pisica Pătrată alături de alți 20 de artiști vin la International Street ART Festival Sibiu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Pisica Pătrată alături de alți 20 de artiști vin la International Street ART Festival Sibiu Share Pisica Pătrată alături de alți 20 de artiști vin la International Street ART Festival Sibiu


Cel mai nou și îndrăzneț eveniment artistic din oraș – Street ART Festival aduce la Sibiu peste 20 de artiști care au ca scop revitalizarea unor zone din oraș, prin pictarea unor fațade deteriorate. Dacă munca artiștilor pe clădirile orașului va fi principala activitate, seara sibienii se vor putea bucura în cadrul evenimentului și de workshop-uri, concerte și conferințe.

Printre artiștii care vor înfrumuseța orașul cu arta sa, se numără și Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată, un artist care trăiește și lucrează în București. Este cunoscut pentru creația de bandă desenată dar și pentru proiectul Muzeul Benzii Desenate. Creația de street-art l-a facut cunoscut ca Pisica Pătrată. De asemenea albumul “Pisic apat rata” este primul album de street-art din România, editura Vellant, 2010.

Pisica Pătrată spune că a ales să vină la Sibiu pentru că ”în acest caz coerența proiectului, orașul, oamenii cu care am interacționat m-au convins”.

”Fiind așa de atașat de forma acesta de exprimare artistică eu sper ca impactul unui astfel de efort susținut să fie cât mai mare. Viața street-art-ului este una proprie și puțin controlabilă de către autorul ei. Când te exprimi așa îți asumi și efemeritatea și critica brută-directă și un anumit anonimat și poate și câteva riscuri. Rolul unor astfel de opere de artă eu le văd justificate în spațiul public sub întreg spectrul lor utilitar. Fie că au rol pur decorativ sau militant eu cred că orașele au nevoie de astfel de accente de formă și culoare, atât în forma lor brută cât și executate în spațiu organizat. Ideal este ca aceste inițiative să vină din partea unor entități culturale și să fie susținute și de un efort de eliberarea a spațiului public de advertising care în unele locuri sufocă efectiv identitatea unor orașe”, spune Pisica Pătrată.

Arta transformă locul

Artistul spune că Sibiul nu este primul oraș pe care îl ”pictează”, a pictat in multe orase mai ales in afara tarii, și e uimitor impactul asupra comunității. ”Da și poate cel mai îmbucurător lucru pentru un artist este să vadă un astfel de loc cum se poate transforma cu minime resurse într-un reper urban. Mie mi s-a întâmplat și este “hrana” care te face să mergi mai departe”, mai spune Pisica Pătrată.

”În caz de urgență folosiți aripi!”

”Artiștii își propun să acopere cu picturi, în perioada 17-23 august, aproximativ 200 de metri pătrați păstrând specificul și cromatica zonei. Tema festivalului este ”În caz de urgență folosiți aripi!” și e un îndemn la acțiune și implicare în spațiul public”, spun organizatorii

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută