Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/08/2015
Arhiva Zile si Nopti

Huet Summer Brunch

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Huet Summer Brunch Share Huet Summer Brunch


Fundația Transilvană pentru dezvoltare integrată, protecție și revitalizare a patrimoniului cultural, organizează între 8 și 9 august prima ediție de vară a Huet Urban.

Prima zi a ediției de vară a festivalului este dedicată meșteșugurilor. Calfe călătoare din toate colțurile lumii se vor aduna, alături de colegi meșteșugari din județul Sibiu, în piața în jurul căreia s-a născut Sibiul actual pentru a-și arăta măiestria în meseriile care i-au făcut celebri. Dulgheri, sculptori, zugravi, fierari, restauratori și pictori, calfele călătoare și meșterii locali sunt legătura dintre tradițional și modern. Sibienii vor putea admira la lucru acești meșteșugari precum și costumele lor tradiționale fiecărei bresle în parte în prima zi a festivalului, care se va încheia cu proiecția unui film documentar despre tradițiile calfelor în întreaga lume.

Cea de-a doua zi a Huet.Urban Summer Brunch este dedicată familiilor și în special copiilor. Pe lângă atelierele unde vor putea admira calfele călătoare și meșteșugarii locali micuții au la dispoziție trei ateliere meșteșugărești unde își vor putea exersa dexteritatea creând tablouri, tăblițe din lemn decorative și multe alte suveniruri. Atelierele pentru copii vor fi coordonate de Star Kids Center, Diana Ribana și Magic Hands Studio. După-amiază, sub coordonarea Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu, cei mici și cei mari deopotrivă vor avea ocazia să asculte un recital de poezii din operele marilor poeți români recitate de tineri actori și actori masteranzi ai Departamentului de Artă Teatrală din Sibiu.

”Ediția de vară a Huet.Urban se va încheia în acorduri muzicale, pe scena din Piața Huet urmând să urce Lipicioșii și We Singing Colors”_ ORGANIZATORII FESTIVALULUI

 

CINE: Huet.Urban Summer Brunch

UNDE: Piața Huet

PREȚ: intrare liberă

O NOUĂ FILOSOFIE

Noul concept al festivalului Huet.Urban se învârte în jurul a doua direcții principale, o dezvoltare urbană durabilă și prezervarea și promovarea patrimoniului. Aceste doua idei reunesc sub umbrela festivalului toți „vecinii” din Piața Huet, de la barurile și cafenele pieței la micii întreprinzători sau firmele și organizațiile consacrate care au sediul în această piață.

CEL MAI MARE PICNIC

Ediția de primăvară a Festivalului Huet.Urban a adus cel mai mare picnic în aer liber din centrul orașului și a adunat aproximativ o mie de persoane, venite să deguste specialități tradiționale ale județului Sibiu și să se bucure de o zi de relaxare

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută