Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/08/2015
Arhiva Zile si Nopti

AJUTĂ MOCĂNIȚA SIBIU-AGNITA SĂ REVINĂ PE ȘINE

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii AJUTĂ MOCĂNIȚA SIBIU-AGNITA SĂ REVINĂ PE ȘINE Share AJUTĂ MOCĂNIȚA SIBIU-AGNITA SĂ REVINĂ PE ȘINE


UN GRUP DE TINERI INIMOȘI VREA CA ÎN ZILELE DE 26 ȘI 27 SEPTEMBRIE SĂ CELEBREZE ZILELE MOCĂNIȚEI. PENTRU ASTA PUTEM AJUTA ȘI NOI.

Un grup de tineri voluntari, cu vârste cuprinse între 22 şi 41 de ani, profesii între student şi arhitect, programator sau istoric, susţinuţi de autorităţile locale şi de entuziaşti britanici se adună în timpul liber pentru a lucra la calea ferată Sibiu-Agnita. Visul lor este ca pe acolo să circule din nou mocănița. Pentru asta, ei efectuează permanent lucrări de întreţinere cum ar fi erbicidarea, curăţirea liniei de arbuşti, înlocuirea traverselor putrede, întreţinerea podurilor, întreţinerea şi restaurarea clădirilor, restaurarea materialului rulant şi relaţia cu localnicii, în acelaşi timp încercând prevenirea furturilor.

”Până acum am reușit, printre altele, diminuarea furturilor și distrugerilor în gările Agnita și Cornățel, restaurarea clădirilor cantonului Coveș, turnului de apă din Cornățel și grajdului gării Alțâna, curățarea liniei și completarea elementelor de prindere lipsă pe o distanță de șapte kilometri între Cornățel și Hosman, vopsirea semnalului prevestitor de intrare în gara Agnita, construirea unui adăpost pentru vagoane la Agnita și restaurarea caroseriei unui vagon de călători”, spun prietenii mocăniței. Pentru sărbătoarea din septembrie este nevoie atât de reparația și cât și de întreținerea tronsonului de cale ferată dintre Cornățel și Hosman, precum și recondiționarea și repunerea în circulație a unor vagoane de călători. Locomotiva va fi închiriată la primele ediții, deocamdată neavând resursele financiare pentru achiziționarea uneia.

”Aici avem şansa de a face ceva în lumea reală, ceva de care vor beneficia şi alţii şi care ne face să simţim că timpul nostru nu a fost irosit degeaba”_ PRIETENII MOCĂNIȚEI

CUM POȚI AJUTA ȘI TU

În primul rând poți lua parte ca voluntar la diferitele campanii al asociației. Sau poți răspândi vorba, anunțând cât mai multă lume. Sau te poți alătura grupului de suporteri, poți cumpăra produsele lor (publicații, cărți poștale, insigne și alte lucruri interesante) sau te poți plimba cu drezinele, făcând o excursie de neuitat pe valea Hârtibaciului.

DONEAZĂ PENTRU CAMPANII

Fie că este vorba de restaurarea unei clădiri aflată în pericol de prăbușire, reparația unui pod sau restaurarea unui vehicul feroviar, ne poți sprijini financiar, logistic sau material. Contribuțiile financiare se pot face prin transfer bancar în conturile deschise de Asociația Prietenii Mocăniței la Banca Transilvania în Sibiu: EUR: RO75BTRL03304205S48081XX sau RON: RO03BTRL03301205S48081XX

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută