Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/08/2015
Arhiva Zile si Nopti

Cum să întrețineți și să curățați încălțămintea din piele

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cum să întrețineți și să curățați încălțămintea din piele Share Cum să întrețineți și să curățați încălțămintea din piele


Dacă nu este curățată și întreținută corespunzător, încălțămintea din piele se va decolora și crăpa rapid, indiferent de câți bani a costat. Pentru a evita deteriorarea și pentru a prelungi viața perechii dumneavoastre preferate de încălțăminte, astfel încât să arate ca nouă cât mai mult timp, trebuie să-i acordați atenție specială.

Câțiva pași simpli pentru întreținere și curățare:

1. Începeți prin a da jos șireturile. Dacă sunt murdare și este nevoie să fie spălate, le puteți spăla de mână, în chiuvetă, în apă călduță, sau le puteți pune în mașina de spălat, într-un săculeț de rufe.

2. Precum cu petele de pe haine, este de preferat să curățați și încălțămintea cât mai rapid, pentru a nu rămâne pătată. Îndepărtați praful sau pământul cu o cârpă, tricou vechi de bumbac sau o cârpă moale. Este de preferat să faceți asta după fiecare purtare, imediat ce ajungeți acasă.

3. Dacă nu se duc petele de pe pielea întoarsă, puteți încerca să le îndepărtați și cu o gumă de șters.

4. Dacă sunt uzi sau au noroi pe ei, nu îi lăsați să se usuce în soare, deoarece o astfel de expunere va duce în timp la decolorarea și crăparea pielii.

5. Sarea aruncată iarna pe străzi este extrem de dăunătoare pentru piele. O puteți curăța de pe încălțăminte cu un mix de apă și oțet alb, pe care s-o aplicați cu un burete, iar după aceea uscați cu o cârpă moale.

6. Pentru zilele ploioase, pentru a proteja pielea, puteți folosi produse destinate rezistenței la apă: există diverse forme de ceară sau sprayuri, pe care le puteți aplica înainte de expunerea la umezeală și care formează o barieră protectoare.

7. Pentru curățare, pentru ameliorarea urmelor de uzură sau pentru a evita crăparea, puteți folosi și produse speciale pentru piele. Acestea pot fi sub formă de lichid, gel, spumă, spray, cremă, multe din ele fiind însoțite de aplicatoare. La Otter găsiți o gamă mai largă de produse pentru curățarea pielii întoarse. Aveți grijă să le folosiți într-o cameră foarte bine aerisită, multe din produse fiind toxice.

8. Dacă o purtați mai rar sau dacă doriți să o depozitați peste anotimp, pentru a-și păstra forma, puteți pune în încălțăminte hârtie sau pagini de ziare.

Ca regulă de bază, încercați să feriți încălțămintea de orice fel de factori care o pot afecta: n-o expuneți prea mult direct în soare, aveți grijă să nu se ude, evitați orice suprafață care o poate zgâria (nisip, pietre).

Foto credit

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută