Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/08/2015
Arhiva Zile si Nopti

Apă fără plastic

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Apă fără plastic Share Apă fără plastic


Acum doi ani, am auzit pentru prima oară de la Adrian Mironescu despre ideea proiectului Apă fără plastic.

I-a venit în timpul unei excursii la Bicaz, atunci când a constatat că nu se poate bucura pe îndelete de frumosul peisaj de la baraj pentru că adunătura de PET-uri din apă oferea un „peisaj” mult mai puternic. Acela a fost momentul în care și-a dat seama că pe apa pe care o bem zilnic nu ar trebui să se pună preț și, mai ales, nu ar trebui închisă în plastic.

Cât valorează apa? Nu putem ști, până nu seacă fântâna. (Thomas Fuller)

Ce înseamnă apă fără plastic

Înseamnă surse de apă curate, nepoluate de PET-uri și alte ambalaje de plastic. Înseamnă apă care nu este îmbuteliată în PET și care nu devine un pericol pentru mediu și, în final, pentru noi. A cumpăra apă în PET pare un gest inofensiv. Însă toate aceste ambalaje cumpărate zi de zi se adună în jurul nostru și amenința să ne sufoce.

Studiu despre apa de la robinet

Principala obiecție atunci când vorbim despre a renunța să mai cumpărăm apă îmbuteliată ține de siguranța consumului de apă de la robinet.

Echipa proiectului Apă fără plastic și-a propus să realizeze un studiu, cu scopul de a face o comparație între avantajele și dezavantajele apei îmbuteliate vs. apa de la robinet. În urma studiului, consumatorii vor fi în măsură să ia o decizie, în cunoștință de cauză.

Filtrele de apă – o alternativă

Filtrele de apă sunt o soluție bună pentru consumul de apă de la robinet. Acestea curăță apa de impurități, îndepărtează bacteriile ce ar putea să apară pe țevi și, în același timp, te ajută să economisești bani.

Localuri în Iași cu apă fără plastic

Inițiativa a fost primită bine și de localurile din Iași care au acceptat provocarea de a pune la dispoziția clienților apă fără plastic.

CUIB, Acaju, Cuptorul Moldovencei, Jassyro, Meru, CTS Corner, La Conac și Țara Minunilor sunt locurile în care poți consuma apă în recipiente de sticlă, fără să plătești pentru ea. În curând, alte localuri vor adera la această inițiativă.

www.apafaraplastic.ro

Articol de: Ines Prodan

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută