Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/07/2015
Arhiva Zile si Nopti

Platforma de film documentar KineDok în luna august

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Platforma de film documentar KineDok în luna august Share Platforma de film documentar KineDok în luna august


KineDok este un program de distribuţie alternativă de film documentar, un nou tip de comunitate internațională și un club de film unic, care conecteaza atât spectatorii cât și autorii documentarului creativ. În cadrul proiectului, 12 documentare provocatoare din Europa Centrală și de Est sunt proiectate în peste 20 de locații non-convenționale din fiecare dintre țările participante: România, Cehia, Slovacia, Ungaria și Croația.

În România, KineDok a început deja din iulie, în galerii, în cluburi, în cafenele și mansarde locale, ca o formă colectivă de experimentare a filmului și ca o invitație la discuție cu cineaștii sau protagoniștii filmelor și cu experți din domeniu într-un mediu informal.

Luna aceasta, seria de proiecții demarează luni, pe data de 3 august, de la ora 19:00, la Journey Pub & more (Str. George Enescu, nr. 25, București), cu un invitat special – socioloaga Laura Grunberg, profesor universitar, va fi prezentă după proiecția documentarului Fericiți până la adânci bătrâneți pentru o discuție cu publicul.

Laura Grunberg este o cunoscută socioloagă, scriitoare, profesoară și activistă. A publicat în zona sociologiei genului, a corpului și a educației. Are o bogată experiență didactică și de cercetare. Este profesor asociat la Universitatea București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, și la SNSPA. A fost o bună perioadă de timp coordonatoare de programe la Centrul European UNESCO pentru Învățământ Superior (UNESCO-CEPES).

Fericiți până la adânci bătrâneți / Happily Ever After (regia: Tatjana Božić, Olanda / Croația, 2014) spune chiar povestea regizoarei, care, într-o ultimă încercare de a salva relaţia cu dragostea vieţii sale, se cufundă în propriul trecut şi face o călătorie caleidoscopică pe la foştii parteneri pentru a realiza ce e în neregulă cu ea.

KineDok va prezenta proiecții pe tot parcursul lunii august și până în decembrie. Pe lângă o viziune mai clară asupra lumii și povești fascinante din țările vecine, KineDok mai aduce un cadou spectatorilor fideli: la intrarea în sală publicul va primi un card care, după cinci vizite la evenimentele ‎KineDok, va fi transformat într-un DVD din colecția One World Romania.

 

În primele două săptămâni din august, în România vor avea loc 17 proiecții KineDok.

Intrarea este liberă la toate proiecțiile.

Program:

 

Arad – Fabrica Teba

7 august, 20:00, 1989

14 august, 20:00, Sânge

 

Brașov – Cinemateca Patria

7 august, 20:00, Epuizați


București

3 august, 19:00, Fericiți până la adânci bătrâneți (Journey Pub & more)

4 august, 21:00, Turneul de la Besence (J’ai Bistrot)

5 august, 19:00, Sânge (Acuarela)

8 august, 12:00, București, unde ești? (Journey Pub & more)

11 august, 19:30, Sugar Blues (Cinema Elvire Popesco)

 

Constanța – City HUB Biblioteca Colorată

7 august, 20:00, Lumea lui Daniel

 

Iași – Casa de Cultură „Mihai Ursachi”

6 august, 19:00, Joanna

7 august, 19:00, Sugar Blues

 

Piatra Neamț – Ceainăria TEAZ

4 august, 22:00, Fericiți până la adânci bătrâneți

11 august, 22:00, Sugar Blues

 

Sfântu Gheorghe – Casa de Cultură Municipală

5 august, 21:00, 1989

14 august, 21:00, Normalizarea


Târgu Mureș – J’ai Bistrot

4 august, 20:00, Recidiva


Timișoara – Ambasada

4 august, 20:00, 1989


Catalogul de filme poate fi descărcat aici: http://kinedok.net/films?locale=ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută