Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/07/2015
Arhiva Zile si Nopti

CITY FILM – Lună Plină

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii CITY FILM – Lună Plină Share CITY FILM – Lună Plină


Festivalul Filmului Horror și Fantastic, ediția #4

Așa cum amatorii de festivaluri de muzică așteaptă vară de vară evenimente pline de culoare, cu lineup-uri eclectice și multă voie bună, la fel și eu, aștept cu nerăbdare, vară de vară, maratonul de trei zile a filmelor de groază de la Biertan.

Aflat anul acesta la ediția cu numărul 4, Lună Plină – Festivalul Filmului Horror și Fantastic promite cinefililor amatori de senzații tari un program complex de filme și activități inedite. Singurul festival de film din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic se desfășoară vara aceasta în perioada 14 – 16 august în pitorescul Biertan, una dintre cele mai vechi așezări germane din Transilvania. Situată într-o zonă deluroasă, aproape de cetatea Sighișoara, Biertan este un spațiu ideal proiecțiilor în aer liber, având o piață centrală vegheată de biserica fortificată Biertan, un monument UNESCO.

Fiind vorba despre un festival care se respectă, organizat de aceiași omuleți dedicați care ne aduc an de an la Cluj cel mai mare festival de film din țară, TIFF-ul, Lună Plină intenționează să ofere publicului cele mai bune producții horror și fantastice, deopotrivă clasice și moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină. Programul complet al festivalului îl găsiți pe  http://lunaplinafestival.ro sau www.tiff.ro.

 

„Un festival original, ce are loc într-o zonă ruptă din basme. Un eveniment pe care pasionații genului nu au voie să îl rateze!”

ZN

 

INFO POINT/Punctul de informare turistică este amenajat în Piața Centrală, cu un program zilnic între 9:00 şi 21:00. De aici se pot achiziționa abonamentele, se pot obține informații despre cazare, despre obiectivele și traseele turistice din zonă, se pot face rezervări pentru activitatile outdoor, precum şi rezervări pentru cursa specială de plecare către gara din Mediaș în ultima zi a festivalului. De asemenea, aici puteți aduce obiectele găsite.

PROIECȚII

Proiecțiile în aer liber au loc la Grădina Méliès (curtea Centrului Evanghelic pentru Tineret/Casa Parohială) și la Cinema Vertigo (curtea interioară a Școlii generale din apropierea campingului).

Proiecţiile din interior au loc în Sala Karloff (fostul cinematograf din clădirea Căminului Cultural) și Studioul Ion Hobana (clădirea Căminului Cultural). Detalii: https://www.facebook.com/LunaPlinaFestival.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută