Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/07/2015
Arhiva Zile si Nopti

CITY CULT

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii CITY CULT Share CITY CULT


INFINITUL ÎNFLORIT

Expoziţie de pictură semnată Margareta Catrinu, la Muzeul de Artă Cluj.

 

Muzeul de Artă Cluj-Napoca vă invită să vizitați în perioada 23 iulie – 9 august o nouă expoziţie deschisă în incinta muzeului, aparținând artistei Margareta Catrinu. Aparent fragilă, Margareta Catrinu a avut curajul de a-şi păstra intactă, de-a lungul a peste patru decenii de creaţie. o fervoare de esenţă spirituală, o puritate, o cuviință a revelării ce transpare, inovează şi ordonează întreaga sa operă picturală, determinând autenticitatea şi originalitatea limbajului său pictural, metaforă plastică de o aleasă şi subtilă poezie. Armonia aproape muzicală a imaginilor sale se întemeiază pe o eleganţă a structurii şi mai ales pe un original rafinament cromatic ce îngemănează fertil rapelurile realului cu fascinaţia abstracţiunii cromatice lirice. Forma întreagă, forma deplină, mărturiseşte adeziunea prin creaţie la marea tradiţie picturală românească, denotând şi maturitatea universului său artistic.

 

“Expoziţia rămâne deschisă spre vizitare până în data de 9 august, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10.00-17.00”.

 

MACN

Până pe 9 august

Muzeul de Artă Cluj 

P-ța Unirii 30

Miercuri – Duminică 

10.00 – 17.00

 

 

Aici..adică acolo!

 

Un documentar despre copii şi părinți, un documentar despre noi. Ani şi Sanda sunt două fete din Maramureş care au crescut cu bunicii. Părinții lor lucrează în Spania, ca mulţi alţi români. Când au plecat, viitorul lor părea promițător: cu banii câştigaţi în Spania voiau să construiască o casă în care toată familia să trăiască fericită. Realitatea este însă diferită de planuri.

 

Joi 30 iulie

Casa TIFF

Universității 6

20.00

 

De la moderni … la clasici!

 

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” vă invită la concertul susținut de Ansamblul AdHoc, sub conducerea muzicală a lui Peter Rosenberg, prim concert-maestru al Orchestrei Simfonice din Bamberg, Germania. Evenimentul va avea loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, iar intrarea este liberă!

 

Vineri 24 iulie

Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Memorandumului 21

18.00

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută