Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/06/2015
Arhiva Zile si Nopti

Fine It’s Pink lansează Young Burns, videoclipul filmat în cadrul programului 10 pentru film la TIFF 2015

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Fine It’s Pink lansează Young Burns, videoclipul filmat în cadrul programului 10 pentru film la TIFF 2015 Share Fine It’s Pink lansează Young Burns, videoclipul filmat în cadrul programului 10 pentru film la TIFF 2015


Young Burns”, videoclipul piesei semnată de trupa Fine It’s Pink, filmat la TIFF 2015 în cadrul programului “10 pentru film” va fi lansat joi, 2 iulie, în Control Club.

 

Pornind de la întrebarea “Cât de multe știi despre tine?” videoclipul are ca bază tema auto-acceptării și descoperirea individualității în micro-universul propus. Protagoniștii videoclipului sunt cei 10 actori selectați în cadrul programului “10 pentru film”: Alexandru Ion (Teatrul Act, Metropolis, București), Ali Deac (Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu), Ana Covalciuc (Teatrul Bulandra, Metropolis, Teatrul de Comedie și ArCuB), Csilla Albert (Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca), Erzsébet B. Fülöp (Teatrul Naţional din Târgu Mureş), Irina Drăgănescu (Teatrul de Comedie, Nottara, Bulandra din București), Lucian Teodor Rus (Teatrul Național București), Ruxandra Maniu (Teatrul Odeon din București), Silva Helena Schmidt (Teatrul Național București) și Réka Szász (Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea). Regia este semnată de Iustin Surpănelu și imaginea de Ovidiu Grămesc.

 

Evenimentul de lansare a videoclipului este completat de un concert la trupei Fine It’s Pink. Înființată în urmă cu mai bine de doi ani la Iași, Fine It’s Pink este o trupă post-indie cu mai multe direcții sonice de la acoustic-pop la post-rock, dream-pop, trip-hop, electro și chiar nu jazz. Fine It’s Pink înseamnă Ioana Lefter (voce și clape), Alexandru Barnea (chitară electrică), Răzvan Moroșanu (chitară electrică) și Călin Andrei (tobe). Primul lor EP, Young Burns, lansat recent, cuprinde 5 piese totalizând puțin peste 20 de minute. “Un material fresh, debordând de idei și cu o puternică personalitate” (Cosmin Ionescu) cu un “lirism detașat al Ioanei, un sentiment de imponderabilitate pe care îl generează Răzvan la chitară, cu momente grave și apăsate, riffuri de pian create de Alex, tobe electrizante, atitudine și soundul organic care îl fact un extended play unic în România, în 2015” (Andrei Bucureci).

 

La evenimentul de joi, 2 iulie, vor fi prezenți actorii selectați anul acesta în cadrul programului 10 pentru film.

Pentru al patrulea an, zece actori talentaţi din teatrele din România au fost prezentaţi publicului, presei şi profesioniştilor din industria filmului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în programul 10 pentru FILM. Aceştia au fost propuşi şi selectaţi de un grup de profesionişti din lumea teatrului şi a filmului: Tudor Giurgiu (regizor şi producător), criticii de teatru Iulia Popovici, Cristina Rusiecki, Oana Stoica și Cristiana Gavrilă şi Răzvan Penescu (editorul portalului LiterNet).

Timp de patru zile, actorii au luat parte la workshop-uri, premiere de film şi dezbateri şi au făcut cunoştinţă cu cei interesaţi să descopere talente noi în cinema – regizori, producători români şi străini, directori de casting şi agenţi.

Anul acesta, programul 10 pentru film a fost prezentat de Farmec, susținut de Mercedes și a avut următorii parteneri: Ecco, Tudor Personal Taylor, Vestige, Universitatea de Arta și Design Cluj Napoca, HBO România, MAC, Keune și Tranzit.ro/Cluj.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.