Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/06/2015
Arhiva Zile si Nopti

Andra și Mădălina vor să planteze creativitatea pe trei continente

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Andra și Mădălina vor să planteze creativitatea pe trei continente Share Andra și Mădălina vor să planteze creativitatea pe trei continente


Prin proiectul Creative Seed, fetele își propun să organizeze ateliere de creativitate pentru copiii din Mexic, Tanzania și România.

Acum ceva vreme, am primit un cadou inedit: o capsulă mică, de dimensiunea unei pastile, plină cu semințe de tot felul. Mai apoi, am aflat că această capsulă este elementul central al proiectului Creative Seed, prin care Andra și Mădălina își propun să strângă banii necesari îndeplinirii visului lor.

Ateliere de creativitate pe 3 continente

Ceea ce le unește pe cele două membre ale echipei Creative Seed este felul în care văd lumea prin intermediul creativității și dorința de a împărtăși viziunea lor cu copiii de pe trei continente: Africa (Tanzania), America de Nord (Mexic) și Europa (România).

Creativitatea are puterea de a ne schimba modul în care vedem lumea din jur și abilitatea de a găsi soluții noi la problemele zilnice, însă este un aspect foarte puțin dezvoltat în școli. De aceea, fetele își propun să antreneze un număr de 350 de copii într-o serie de ateliere de creativitate.

Despre creativitate și valori

Atelierele pe care le vor organiza pentru copii promovează atât creativitatea, cât și o serie de valori ce se aplică oriunde în lume, indiferent de limba pe care o vorbești, de culoarea pielii sau de religie – încredere, toleranță, perseverență, răbdare, respect față de mediul înconjurător.

Creativitatea are puterea de a ne schimba modul în care vedem lumea din jur.

Campanie creativă de crowdfunding

Pentru a strânge suma ce le este necesară deplasării – 3000 euro – , Andra și Mădălina au demarat o campanie creativă de crowdfunding. Mai exact, fetele oferă capsule cu mix de semințe tuturor celor ce aleg să facă o donație.

Vinerea creativă

Tot pentru a ajunge la suma necesară, fetele au declarat ziua de vineri ca fiind Vinerea Creativă. În fiecare săptămână, ele organizează o serie de ateliere tematice pentru toți cei interesați să sprijine proiectul.

Dacă vrei și tu să susții acest proiect, intră pe www.creativeseed.org.

Articol de Ines Prodan.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.