Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/06/2015
Arhiva Zile si Nopti

REDU – locul unde hainele redevin fericite

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii REDU – locul unde hainele redevin fericite Share REDU – locul unde hainele redevin fericite


Multe dintre noi avem dulapuri pline de haine și, bineînțeles, nimic de purtat. De câte ori nu ați scos în mijlocul casei toate bluzele, pantalonii, pluoverele  și v-ați repetat în gând: „Gata, arunc ce nu mai port!”?

Apoi, ați dat peste bluza preferată din liceu ori peste perechea aia de blugi pentru care ați renunțat la alte plăceri săptămâni întregi și parcă un zeu al hainelor vă fură din avânt și le rearanjați la loc, pe culori.

Niciodată nu ne mulțumește ce avem pe umerașe. Îți vine într-o zi să te îmbraci elegant și îți dai seama că ai în garderobă numai haine sport. În altă zi parcă ai vrea ceva așa, mai altfel, dar nici o bluză nu e ceea ce trebuie și nici un pantalon nu stă așa cum ți-ai imaginat tu. Îți promiți și de data asta că le arunci. Apoi, te gândești că e o stare de moment și că sigur o să-ți pară rău.

Dacă totuși vreodată ai de gând să scapi de unele haine, mergi la REDU, acolo unde hainele se reinventează și devin lucruri la care nici măcar nu te puteai gândi.

Am intrat la REDU acum câteva săptămâni. Primul zâmbet mi l-a furat bicicleta care stătea atârnată de perete. Apoi, gențile și portofelele făcute din cămăși uitate pe umerașe, mi l-au furat pe cel de-al doilea.

Aranjate frumos, umerașele pline de haine reinventate mi-au furat ochii minute bune, combinațiile năstrușnice de culori și materiale furându-mi, într-un final, și sufletul. După ce mi-am tot plimbat mâinile printre umerașe, agățându-mi de geantă fel de fel de minunății, m-am gândit la hainele mele de acasă. De cele mai multe ori le așez pe culori și foarte rar le împrumut. Le scos de multe ori în mijlocul casei, hotărâtă să pun capăt harababurii din dulap dar, de fiecare dată, doar le-am cocoțat pe cel mai înalt raft, unde nu puteam ajunge.

REDU este un proiect dezvoltat sub forma unei întreprinderi sociale ce îşi propune să transforme, într-un mod creativ şi educativ, deşeurile în resurse. Pe lângă asta, REDU readuce fericire hainelor uitate prin fundul dulapurilor. A, și ție spațiu pentru altele.

Așadar, scoate-ți hainele de la naftalină și du-le la REDU, acolo unde se vor tranforma în genți, portofele sau alte chestii tari de care-ai să te îndrăgostești, din nou.

 

Anca Scutelnicu 

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.