Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/06/2015
Arhiva Zile si Nopti

În adâncul Orange is the New Black

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii În adâncul Orange is the New Black Share În adâncul Orange is the New Black


 Ai avut o copilărie fără lipsuri, ești pe cale să te căsătorești și să îți pornești propria afacere și ai impresia că tot Universul coace numai dorințele tale. Și-apoi, trecutul se ciocnește brutal de prezentul tău și afli că trebuie să îți petreci următoarele 15 luni după gratii, într-o închisoare de femei, unde statutul tău social și viața cu care erai obișnuită nu te însoțesc.

În linii mari, aceasta este povestea personajului principal Piper Chapman (Taylor Schilling) din serialul fenomen al momentului – Orange is the New Black.

Pe lângă reflectarea (reușită) a unor situații în care psihicul personajului principal este dat de tot pereții, serialul abundă de scene și povești cu un puternic impact emoțional, diluat însă de umorul și carisma deținutelor.

Serialul cuprinde deja trei sezoane, cel de-al patrulea fiind acum în lucru. Dramele, neîmplinirile, frustrările sau pașii greșiți ai fiecărei deținute sunt redate în cel mai mic detaliu, astfel spectatorul având posibilitatea de a vedea dincolo de sticlă și de a înțelege faptul că nimic nu este întâmplător.

Închisoarea Litchfield – locul în care se petrece acțiunea serialului – adună femei din diverse clase sociale, fiecare putând în spate o poveste care este prezentată pe parcursul unui episod. Mame care comit infracțiuni pentru a le oferi propriilor copii o viață mai bună, tinere traumatizate psihic care își lăsat mintea întunecată să hotărască în locul lor, sau femei care intră în lumea drogurilor. Minți ascuțite, caractere slabe și puternice ori personalități remarcabile, toate conviețuiesc în interiorul închisorii care, de cele mai multe ori, reprezintă pentru fiecare femeie în parte un loc mai sigur.

Orange is the New Black este despre greșeli regretate prea târziu, despre familii destrămate ale căror goluri au fost umplute de prea multe ori doar cu mici speranțe și despre fricile care cresc cu fiecare nouă zi petrecută în boxe. Apoi, serialul prezintă o altă lume unde prieteniile devin familie și unde degradarea umană nu poate fi oprită nici de avertismele date de gardieni și nici de consilierii care poartă în spatele propriile drame.  

 

Anca Scutelnicu 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.