Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/06/2015
Arhiva Zile si Nopti

Campionatul bucuriei

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Campionatul bucuriei Share Campionatul bucuriei


Mi-au plăcut mereu diminețile. Când eram mică, le iubeam atât de tare-ncât făceam campionate de ore nocturne cu nasu-n cărți.

Cel mai mult îmi plăcea atunci când vedeam cum lumina deschide încet porțile cerului. Îmi plăcea să stau trează tocmai de asta, să prind lumina, să cred că-s singura care o vede cum se scutură de vise urâte, se spală pe față și ne pune pe toți la treabă.

Nu dormeam nici în timpul zilei. Asta era convenția pe care o făceam mereu cu mine atunci când intram în campionatele astea. Trebuia să am impresia că timpul e atât de lung încât să-mi ajungă, și să nu pierd nimic din misterele cel înconjoară.

Păstrez și acum același ritual. Numai că, tematica e alta. Nasul din cărți a devenit ochii din fața laptopului sau lupta aprigă pe care-o dau uneori cu insomniile.

Chiar și așa, primesc diminețile cu aceeași bucurie. Cât despre timp, după fiecare noapte nedormită, cred că suntem pe picior de egalitate.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.