Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/06/2015
Arhiva Zile si Nopti

Dușurile reci ale Game of Thrones

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Dușurile reci ale Game of Thrones Share Dușurile reci ale Game of Thrones


Primele două episoade nu m-au convins. Nu înțelegeam mare lucru și nu îmi părea că Game of Thrones o să mi se lipească atât de mult de suflet.

Apoi, cu fiecare final bine gândit și cu fiecare replică care îmi rămânea în cap, povestea lui George R. R. Martin m-a cuprins cu totul și, ca în multe alte cazuri, m-a furat pentru câteva zile.

M-am obișnuit cu fiecare personaj, de fiecare dată crezând că intuiesc bine ce urma să se întâmple. Mereu însă un rău mai mare decât cel pe care mi-l imaginam eu, mă făcea să rămân nemișcată în fața televizorului.  

Game of Thrones este despre oameni. Nu vechi sau noi. Aceeași. Controlul, puterea, orgoliul, încrederea sau egoismul mișună prin mințile fiecăruia dintre noi. Măcar o dată. Apoi, Game of Thrones este despre destin și se bazează foarte mult pe nimic nu e întâmplător.

Pe lângă dragul pe care l-am prins de persoanjele pozitive, cele negative m-au fascinat. Admir felul în care actorii își joacă atât de bine rolul încât ajung să fie detestați și rămân fascinată citind despre cum unii sunt la primul rol din viață.

 Privind povestea lui George R. R. Martin m-am enervat, m-am revoltat și m-am gândit de multe ori cât de nedrepte sunt uneori lucrurile. Ajung din nou la oameni. Serialul ăsta este un foarte bun ghid psihologic, cred. Caracterele diverse, atât de bine conturate, te lasă să vezi dincolo de cuvinte și să rămâi mirat în fața personalității umane.

Ieri s-a încheiat cel de-al V-lea sezon al poveștii. Sfârșitul care a stârnit atâtea reacții m-a lăsat și pe mine fără grai. Apoi, citind diverse teorii și intepretări scrise de cei care au citit volumele scriitorului, mi-am dat seama că internetul a devenit un loc în care speranța în Game of Thrones creștea cu fiecare comentariu.

Circulă pe net tot felul de filmulețe în care fanii Game of Thrones sunt surprinși privind cele mai neașteptate scene ale serialului. Cu toate că finalul sezonului ne-a lăsat fără cuvinte, uimitor este cum încă sperăm și căutăm motive și argumente care să ne convingă că povestea asta mai are atâtea de spus și că ar fi păcat ca replica You know nothing, John Snow! să nu mai fie auzită. 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.