Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/06/2015
Arhiva Zile si Nopti

Olimpia Melinte, în juriul Festivalului Internațional de Film de la Valencia

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Olimpia Melinte, în juriul Festivalului Internațional de Film de la Valencia Share Olimpia Melinte, în juriul Festivalului Internațional de Film de la Valencia


 

 

Actrița Olimpia Melinte va face parte din juriul  Valencia International Film Festival „Cinema Jove”, care va avea loc în perioada 19-26 iunie în Spania.

Iubită de publicul și de critica spaniolă deopotrivă pentru rolul din filmul „Canibal” (care i-a adus o nominalizare la premiile Goya și premiul Revelaţia Anului 2014 la Gala Uniunii Actorilor din Spania), Olimpia Melinte a fost invitată, alături de actorul, scenaristul și regizorul spaniol Jorge Roelas și actrița Lolita Chammah să jurizeze competiția oficială a festivalului ajuns la ediția cu numărul 29.

Pentru mine, o nouă aventură începe weekendul acesta în Valencia în cadrul Festivalului Internațional de Film Cinema Jove. Și pentru că o bucurie nu vine niciodată singură, pe lângă faptul că aștept cu nerăbdare filmele bune pe care urmează să le văd împreună cu Lolita Chammah (fiica celebrei Isabelle Huppert) și Jorge Roelas, membrii juriul din care fac parte, gândul la întâlnirea cu publicul spaniol și a lui energie minunată mă face să număr zilele până ce o să ajung acolo. Mai ales că o să fiu pentru prima dată în Valencia”, spune actrița.

Pentru Olimpia Melinte, una dintre cele mai cunoscute actrițe românce la nivel internațional, aceasta este a doua participare într-un juriu al unui festival important de film. Anul acesta a făcut parte din juriul TIFF, alături de Dennis Lim, Violeta Bava, George Ovashvili și Juliette Lepoutre.

„TIFF 2015 mi-a adus un cadou minunat – întâlnirea cu o serie de filme surprinzătoare – și mi-a dat șansa să întâlnesc oameni frumoși alături de care am trăit într-o săptămână cât alții în 7. Urmează Valencia Film Festival tot în calitate de jurată și mă întreb dacă emoțiile și bucuria vor fi la fel de mari ca acasă.”, adaugă Olimpia.

 

Absolventă a Facultății de Teatru din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași și a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București, Olimpia Melinte este una dintre cele mai talentate și cunoscute actrițe ale generației sale. A debutat în film direct în rolul principal din lung metrajul „Cele ce plutesc” (r. Mircea Daneliuc), obținând o dublă nominalizare la Premiile Gopo 2010, apoi a impresionat cu prestația din filmul italian „Șapte fapte de milostenie” (r. Gianluca și Massimiliano di Serio, 2011), pentru care-a fost aleasă din 250 de actrițe și care i-a adus un premiu pentru actorie la Bobbio Film Festival în Italia. Olimpia a jucat în 2013 alături de Antonio de la Torre în filmul “Canibal”, regizat de Manuel Martín Cuenca. Pentru dublul rol (interpretează două surori – Alexandra și Nina) a primit premiul Revelația anului la Gala Uniunii Actorilor din Spania (prima distincție acordată vreodată unui român) și a fost nominalizată la Premiile Goya în 2014 la categoria „Revelația anului”. Anul 2014 i-a adus popularitatea cu aventurile elevei ROXI din filmul Selfie și cu rolul studentei și sportivei Anda din lungmetrajul de debut “Planșa” pentru care a fost  nominalizată la Premiile Gopo 2015 la categoria „Cea mai bună actriță într-un rol principal  dintr-un lungmetraj de ficțiune”.

În 2015 a revenit pe marile ecrane în filmul  „Cel ales” (r. Cristian Comeagă), iar în toamnă va apărea în „București NonStop” (Dan Chișu) și „Proiecte de trecut” (Andrei Zincă).
Olimpia Melinte a terminat recent filmările pentru SELFIE2 și are în lucru alte două proiecte de lungmetraj.

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.