Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/06/2015
Arhiva Zile si Nopti

FESTIVALUL DE TEATRU PIATRA NEAMȚ Ediția a XXVII-a PLEDEZ PENTRU TINE(RI)

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii FESTIVALUL DE TEATRU PIATRA NEAMȚ  Ediția a XXVII-a  PLEDEZ PENTRU TINE(RI) Share FESTIVALUL DE TEATRU PIATRA NEAMȚ  Ediția a XXVII-a  PLEDEZ PENTRU TINE(RI)


Teatrul Tineretului are deosebita bucurie de a vă anunţa că în perioada 11-22 octombrie 2015 se va desfășura cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului de Teatru Piatra Neamţ, PLEDEZ PENTRU TINE(RI).

Programul Complet al Festivalului de Teatru Piatra Neamţ

 PLEDEZ PENTRU TINE(RI) este un festival construit sub formă de concurs, care se adresează tinerilor creatori de teatru – actori, regizori, scenografi – cu vârste de maxim 35 de ani, atât din sectorul independent, cât și de stat.

 După o absență de aproape patru ani, PLEDEZ PENTRU TINE(RI) își reia locul în peisajul național al festivalurilor de teatru, revenirea lui fiind salutată cu entuziasm de către tinerii creatori. Au fost înscrise 80 de spectacole (produse în perioada ianuarie 2014 – iunie 2015) în vederea selecției și a prezentării în festival. Dintre acestea, criticul de teatru Oltița Cîntec, selecționerul PLEDEZ PENTRU TINE(RI), a ales 16 spectacole care vor face parte din secțiunea concurs a festivalului. 

Juriul acestei ediții, format din: Maria Zărnescu (preşedinte) – teatrolog, critic de teatru, prof. asoc. dr. UNATC București, Alina Herescu – scenograf și Szabó K. István – regizor de teatru, va acorda următoarele premii:

PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL

PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ REGIE

PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ SCENOGRAFIE

PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN ACTOR

PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ

 Festivalul de Teatru Piatra Neamț se va desfășura pe parcursul a 12 zile, perioadă în care iubitorii de teatru vor putea viziona 26 spectacole (16 spectacole selectate în concurs și 10 spectacole invitate în afara concursului) și vor putea participa la trei lansări de carte și un concert. Piatra Neamț va redeveni cadrul propice al întâlnirilor speciale: cu teatrul, muzica, dansul, cartea. 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută