Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/06/2015
Arhiva Zile si Nopti

ZIMBRI ÎN SĂLBĂTICIA DIN CARPATII MERIDIONALI, CEL MAI IMPORTANT EVENIMENT DE ELIBERARE DE ZIMBRI DIN EUROPA

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ZIMBRI ÎN SĂLBĂTICIA DIN CARPATII MERIDIONALI, CEL MAI IMPORTANT EVENIMENT DE ELIBERARE DE ZIMBRI DIN EUROPA Share ZIMBRI ÎN SĂLBĂTICIA DIN CARPATII MERIDIONALI, CEL MAI IMPORTANT EVENIMENT DE ELIBERARE DE ZIMBRI DIN EUROPA


12-13 iunie 2015, comuna Armeniș, județul Caraș-Severin, Munții Țarcu, România

Acum un an de zile, cel mai mare mamifer din Europa, zimbrul, a fost readus în Carpații Meridionali. 17 zimbri au fost relocați în Munții Țarcu, provenind din centre de reproducere și grădini zoologice din toată Europa. De atunci, turma s-a adaptat noului mediu și e
pregătită pentru viața în sălbăticie. În luna iunie aceștia vor deveni primii zimbri liberi de pe aceste meleaguri, după mai bine de 200 de ani.

În ziua de 12 iunie, o nouă turmă de 18 de zimbri va ajunge în Munții Țarcu, în apropierea comunei Armeniș, provenind din opt rezervații din Elveția, Germania, Belgia și Franța. La rândul ei, această turmă va trece printr-un proces de adaptare treptată, sau “resălbăticire”, până la eliberarea acestora în sălbăticie, în toamnă.

Ne-ar face o deosebită plăcere să vă avem alături la acest eveniment istoric pentru reîntoarcerea zimbrilor în Carpați. Munții Țarcu vor fi gazda unei noi turme de zimbri, care se va alătura primului grup de zimbri liberi și va putea străbate Carpații Meridionali, după două secole de absență.

Veți avea ocazia să fiți în linia întâi a unei inițiative ambițioase, care și-a propus să contribuie la salvarea acestei specii carismatice de la extincție și formarea, până în 2019, a unei populații stabile de 185 de zimbri liberi în Carpații Meridionali care ar putea ajunge la 3v00 de exemplare în următorii 10 ani.

Viziunea noastră este ca bunăstarea comunităților locale să fie susținută prin valorizarea unuia dintre ultimele bastioane de sălbatice din Europa, prin dezvoltarea de întreprinderi locale prietenoase cu mediul.

Rewilding Europe și WWF România, împreună cu partenerii locali, naționali și internaționali, lucrează la crearea unui model de dezvoltare durabilă în Carpații Meridionali și la refacerea unei populații sălbatice de zimbri de-a lungul Carpaților.

Zimbrul, Bison bonasus este o specie umbrelă care, odată reintrodusă cu succes, iar habitatul ei conservat în mod eficient de-a lungul Munților Carpați, va ajuta la menținerea la scară mare, a coridoarelor ecologice, permițând proceselor naturale și resălbăticirii să aibă loc – ajutând astfel natura să se vindece singură.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.